SAHİPSİZ ANKARA

0

12 Mart 2016 Cumartesi;

Sabah öğle arası:

Evde televizyon izliyorum.

Türksat kanalları yanında birde Hotbir diye 2. bir yayın uydusunuda izleme imkanım var. Kanalları gezerken Med.Nuçe adlı bir kanal gözüme ilişiyor: Dağbaşında ön cephede 4 kişi masada, arkada belki 40 kişi, hepsi silahlı ve düzenli durmuşlar. Masada duran anlatıyor: “KJK-PKK-HPG-YPG-TPK-MARKSİS/LENİNİST” bilmem daha tesbit edemediğim 9-10 tane terör örgütü birleşmişler “Halkların Birleşik Devrimci Hareketi” HBDH adlı bir terör örgütü kurmuşlar, bildiriler okuyorlar, açıklamalar yapıyorlar. “AKP ve saray çetelerinin saldırıları” diye niteledikleri Teröre karşı Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Emniyet güçlerinin Doğu ve Güneydoğudaki mücadelesine karşı çıkıyorlar, lanetler yağdırıyorlar.

13 Mart 2016 yine sabah-öğle arası aynı kanal Türkiye’deki günlük gazetelerin önemli haberlerini yayınlıyor. Onlar: kendisine göre de önemli haberleri görüntüleri ile birlikte yayınlıyor. Hemen hemen tüm diğer kanalların sabah haberleri gibi, gazete başlıklarınıda haber programı içinde haber yapıyor.

Alt köşede o televizyonun yayın saatine bakıyorum: 07.30, bizim saatimiz ise 8.30. Yani bu yayın bizden 1 saat batıdaki bir ülkeden yapılıyor. Orta Avrupa filan olabilir. Almanya, Fransa, Belçika gibi bir ülkeden.

Şunu demek istiyorum. Avrupa’da hangi ülkeden yayın yaparsa yapsın o ülke görünüşte bizimle dosttur. Hatta AB üyesi bir ülkedir. Pekii… neden o ülke Türkiye aleyhine, hemde tescilli bir terör örgütünün TV yayınına nasıl izin verir? Olur mu böyle? Olur.

Avrupa ülkelerinde bir temel kural vardır: Şayet o yayından, yada o terör örgütü bile olsa, kendileri bir zarar görmüyorsa, onun yayınına engel olmazlar. Dahası o yayınlar Türkiye’ye karşı yapılıyorsa buna birazda müsamaha ederler. Nedeni çok açıktır. Bakın tarihe, batı Türklere karşı “Haçlı zihniyetini” bırakmamıştır. Müsamaha oradan gelir.

Gelelim aynı gün akşam- gece saatlerine: bir-iki maç yayını sırası Ankara-Kızılay-Güven Parkta patlama. Yine terör, yine ölümler, yaralanmalar. Aman Allahım korkunç birşey.

Aklıma sabahki Med Nuçe Tvsinin yayını geliyor. Direnişlerden, eylemlerden tehditler savuruyor, Nevruz’dan(Nevruz bayramı) kutlamalarından ne pahasına olursa olsun, her yerde, hatta Amed(Diyarbakır)Sur merkez ilçede bile kutlamaları yapacaklarını ileri sürüyordu.

Televizyonda bu Ankara faciası üzerine konuşmaları izliyorum. ABD Ankara elçilik kendi vatandaşlarına bir gün önce -yani 12 Martta- haber veriyor, böyle bir patlama(Sabotaj)olacağını, tedbirli olmalarını uyarıyor. Almanya’da aynı.

Ne demek bu.

Türkiye’nin merkezinde korkunç patlama oluyor. Türkiye’nin haberi yok. Ama bir gün önce ABD ve Almanya’nın istihbaratları haber veriyor, Ankara’daki kendi vatandaşlarına.

Ne dersin, bu iki devlette çok yakın dost ve müttefik ülkeler değil mi?

Ama şu hale bakın ki: Türkiye’nin başkenti Ankara’da Emniyet müdürü yok,. Son beş ayda sadece Ankara’da 3 patlama ve 160’ın üzerinde can veriyoruz, terör kurbanı bunlar.

Ne demek bunlar yahu? Şunları bir analiz-sentez yapan yok mu? Ne oluyoruz diyen yok mu?

Çare, çözüm arayan yok mu? Ne oluyoruz.

Türkiye’nin kalbinde patlamalar, ölümler oluyor. Sanki birşey olmamış gibi taziyeler, kuru sıkı laflar. Pekçok ocak sönüyor. Sahi Türkiye’nin gündeminde ne var:

Anarşi-terör mü, yoksa Anayasa değişikliği mi.

Hangisi?

Gün birlik, beraberlik günüdür.

Gün ülkeyi iç ve dış düşmanları temizleme günüdür.

Gün kederde, kıvançta bir olma günüdür.

Hoşça kalın.

13 Mart 2016 Saat: 22.00

Leave A Reply

Your email address will not be published.