İznik’ten Portreler: Nurcem & İhsan Karadayı

0

“Çocuklarımı bozulmamış doğada yetiştirmek istiyorum. Ben de bir Kasabada yetiştim. Bunun çok faydasını gördüm. Dostluğu, komşuluğu, yardımlaşmayı orada yaşadım.”

“Geleceğimizi İznik’in geleceğine bağladık. Buraya mecbur değiliz ama biz burasını seçtik. Burası seçilesi bir yer.”

Bu sözler “Seyir Butik” isimli İznik evinin ve restoranının işletmecisi Elektrik –Elektronik Mühendisi Sayın İhsan Karadayı’ya ait.

Seyir Butiğe dört yıldan beri İznik’e her gelişimde giderim. Mekanı ve açık büfe kahvaltılarını ve Sayın Nurcem Karadayı’nın ev sahipliğini beğenir, mekanın yıl be yıl gelişimini memnuniyetle izlerdim. Bu sene eşi işini bırakarak Nurcem hanıma destek için mekandaki yerini almış. Bu başarılı çiftin yapıp etmelerini sizinle paylaşmak için Pazar sabahı oradaki kahvaltımız sırasında kendileriyle bir röportaj yapma teklifimi kabul ettiler ve ben sordum, onlar cevapladılar.

Seyir Butik ismini verdikleri Kafeteryayı 2012 Nisanında işletmeye açmışlar. Mevcut binada iç yapıya değiştirmeden 2015 Nisanında da Butik oteli açmışlar. İhsan Bey önce giderlere destek olmak için mesleki çalışmalarına devam etmiş, Restoran işlerini eşi Fizik Mühendisi Nurcem Hanım yürütmüş.

Bu mühendis çift bununla da yetinmemiş ve “Kalkınma Ajansı”na bir proje teklif etmişler ve projeleri kabul edilmiş. Projenın konusu “Köyleri, doğayı ve tarımsal faaliyetler tanıtma üzerine bir organizasyon”

Ajans projesi kapsamında, takım ve teçhizatlarıyla birlikte11 adet kano, takım ve teçhizatlarıyla birlikte 21 adet yol bisikleti ve trekking malzemeleri satın almışlar.

Paket gezi programları, yürüyüş ve bisiklet programları ve deneyim gezileri planlamışlar.

Bu konularla ilgili bilgileri www.exploreiznik.com adlı sayfada gezi güzergahları ile birlikte veriyorlar.

Örneğin “Deneyim gezi” programında “Kendi çinini kendin yap”, “Kendi ekmeğini kendin yap”, “Sebze bahçelerinden kendin ürün topla” gibi faaliyetler var.

Seyir Butiğin odaları özenle döşenmiş. Her oda içinde banyo ve tuvaletin olduğu bir konsepte sahip. Açık büfe kahvaltısında yok yok. Hijyene riayet en üst düzeyde. Tüm restoran Nurcem Hanımın uzaktan denetiminde. Gelen misafirleri güler yüzle karşılayıp yine öyle yolcu ediyor. Ben bu çifti ve yaptıklarını pek beğendim. Sizlere de tavsiye ederim.

İnternet ve telefon bilgileri şöyle:

www.seyirbutik.com (0224) 7577799

Leave A Reply

Your email address will not be published.