BAYRAK SEVDASI…

0

Bayramdan önceki hafta herkese bir bayrak sevdası geldi, arabalarda irili, ufaklı Türk bayrakları dalgalanıp duruyor, inşallah milli bayram günleri için bu bayraklar evlere de asılır diye temenni etmiştim! Maalesef, cephesini gördüğüm 140-150 dairenin pencerelerinde eskisi gibi 10-12 yi geçmedi asılı bayrak.

BODRUM – GÜMÜŞLÜK…..

Herkes gidiyor, bizim neyimiz eksik, biz de gidelim demiştim ya… Gittik!..

Sadece şu kadar yazacağım; Bodrumun nüfusu tabelâda 155 bin görünüyor. Bir bilene sordum yazları bir milyonun üstü vardır, altı yoktur dedi!..

Gümüşlük’ün ise kendi nüfusu 8000 civarı imiş, ama şimdi,100 bine yakındır dediler. Eskilerin bir lâfı vardır; “helva dağıtıyorlar. Kaşığını kapan gitmiş!”

ESKİ BAYRAMLAR-YENİ BAYRAMLAR

Değişik bir yönden karşılaştıracağım eski ve yeni dini bayramlarımızı. Bayram namazları kılınıp, kurbansa kurbanlar kesildi, bayramlıklar da giyildi mi, akraba, komşu demeden bütün evleri dolaşır, “büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öpülürdü. İmkânı olan bazı yaşlılar “oda” açar orada bayramlaşılırdı. Oturduğum apartman 20 daireli, 4 günlük bayram boyunca, genç bir çift bahçede görüp bayramımı kutladı, bir de kızı ile beni kapıda gören emekli bir komşumuz “hayırlı bayramlar” dedi. Ben binada oturan yaklaşık 100 kişinin en yaşlısıyım. Düşünüyorum da; acaba bu duygusuzluğun sebebi bizler miyiz, yoksa, hayat şartlarını, milli ve dini duyguları unutturacak kadar zorlaştıran yönetimler mi?

Eski bayramları değil, eski insanları arayalım!!!

Kalın sağlıcakla. Osman ŞAPCI

Leave A Reply

Your email address will not be published.