Yaz etkinlikleri için teşekkürler

0

İlçemizde bu yaz ayı gerçekleşen etkinlikler ile dolu dolu geçti. İznik Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen yaz etkinliklerini vatandaşlarımız çok sevdi. Bu etkinlikler iki ay sürdü. Çocuklar için yazlık sinema, müzik dinletileri ve konserler ile yediden yetmişe vatandaşlarımız kamp sandalyeleri ile göl sahilinde farklı bir deneyim yaşadılar.

 

Sahne senin etkinliği ile başlayan ilk organizasyonda İznikli gençlerimiz sahne aldı bu onlar için çok önemliydi çünkü ilk kez seyirci önüne çıktılar ve ilk konserlerini verdiler. Onlar şimdi İznik’te tanınan bir gurup oldular “Grup Peron”.  Hafta içi çocuklar için düzenlenen yazlık sinemada çocuklu aileler tarafından taktirle karşılandı. Hatta bir film gösterisine İznikli ünlü sanatçımız Burcu Kara’da çocuğu ile birlikte gelerek film izledi.

 

Son zamanda bu konserleri gösterileri beğenenler kadar bireysel olarak eleştirenler de oldu. Sapla samanı karıştırdılar resmen. 2 gün süren festival ile 2 ay süren etkinlikleri nasıl kıyaslıyorsunuz inanın ben bir anlam veremedim. İznik Belediyesi bence burada vatandaşını düşünerek yaz aylarını kapsayan değişik bir organizasyon yaptı. Haftanın üç günü bu etkinlikler devam etti. Yaz akşamlarını keyifli bir hale getirdiler çeşitli ikramlar oldu. Aileler çocukları ile güzel vakit geçirip, nostalji yaşadılar. Buradaki amaç yaz aylarında vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte güzel vakit geçirebilmeleri idi. Hepsi bu. Kimseyle yarışmak değildi. Tabii herkes istediğini düşünmekte, yazmakta, eleştirmekte serbest ben böyle düşünüyorum. Yapılan tüm etkinliklere ailem ile birlikte katıldım. Hepsinin yeri ayrı idi. İlk kez seyirci karşısına çıkan kardeşlerimin heyecanı farklı, Mithat Körler konseri farklı idi. Sonuçta İznik’te bu yaz belediye tarafından düzenlenen etkinlikler ile dolu dolu geçti. Burada emeği geçen bir çok arkadaşımız var başta Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta olmak üzere gece gündüz demeden çalışan tüm emekçi arkadaşlara teşekkür ederim. İnşallah bu etkinlikler önümüzde ki senelerde de devam eder. Sahilimiz canlanır cıvıl cıvıl bir hal alır ama kimseyle yarışmadan, rekabete girmeden o  Demet’i getirdi biz Tarkan’ı getirelim demeden. Ha birde şunu belirtmesem olmaz. Neden konser alanına kamp sandalyeniz ile gelin deniyor ? Sahneyi herkes görsün diye. İsteyen yere de oturuyor sıkıntı yok, ama şu en öne geçip ayakta dikilenler, olmuyor arkadaşlar saatler önce gelip oturan arkadaşlara saygısızlık oluyor. Ha birde çöp meselesi var. Yanımızda getirdiğimizi lütfen götürelim. 20 metre arkada çöp konteynırı var çok zor olmasa gerek.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.