VİRÜS HIZLA YAYILIYOR, ÖNLEMİNİZİ ALIN

0

İznik geneline baktığımızda malesef virüs yokmuş gibi bir hava var, herkes hayatına normal şekilde devam ediyor. Hastalığın pik yaptığı bir dönemde önlemlerin en üst seviyeye çıkması gerekirken durum ilçemizde tam tersi yönde bir seyir izliyor. Kısacası İznikli vatandaşlar virüsten değil denetim ve cazadan korkuyorlar. Hal böyle olunca ilçemizdeki vaka sayıları da her geçen gün artıyor.

 

Son haftalarda Türkiye genelinde artan koronavirüs salgını İznik’te de günden güne etkisini arttırıyor. Geçtiğimiz hafta büyük bir artış gösteren pozitif vaka sayısı 150’ye fırlamıştı. Bu sayı dün itibari ile daha da artarak 220 oldu. Temaslı vaka sayısı ise 300 iken 420 oldu. 13 vatandaşımız ise hastanede yatıyor. Bir hafta içerisinde virüs nedeniyle 5 vatandaşımız hayatını kaybederken Covit-19’dan vefat eden vatandaşlarımızın sayısı ise 20’ye ulaştı.

 

Türkiye genelinde artan koronavirüs vaka sayıları İznik’te de artış göstermeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda özelikle İstanbul ve Bursa’da 3-4 kat artış gösteren Covid-19 vakaları İznik’te günden güne artış gösteriyor. Son edindiğimiz bilgilere göre ilçemizdeki Pozitif vaka sayısı 220, evde karantinada olan temaslı vaka sayısı ise 420 oldu.

 

Öte yandan sağlık bakanlığının mobil uygulaması olan Hayat Eve Sığar’daki pandemi yoğunluk haritasında ise günden güne kötüye gidişat gözlemlenebiliyor. Hayat Eve Sığar Uygulamasında İznik’in bir çok yeri yüksek risk olan kırmızıya dönüşmesi ise endişeyi artırıyor. Yetkililer vatandaşları maske ve sosyal mesafe konusunda uyarırken, zorunlu olmayan vatandaşların evden çıkmamalarını istediler.

 

Vatandaşlar Daha Dikkatli Olmalıdır

İznik’te son günlerde ciddi derecede artış gösteren corona virüs vakalarına karşı yetkililer uyarılarını yinelerken , zorunlu olmadıkça insanların toplu yerlerde zaman geçirmemesi isteniyor. İznik’te oluşturulan ekipler ise ilçede corona virüs’e yakalanan kişilerin sürecini yakından takip ederek her hangi bir olumsuz durumda sağlık ve güvenlik ekiplerine bildirimde bulunuyor.

 

BAŞKAN USTA’DAN ÖNEMLİ UYARI !

 

Covit-19 ile mücadelede bölgenin örnek belediyeleri içerisinde yer alan ve ilk başladığı günden bugüne virüsle mücadeleyi aralıksız devam ettiren İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, önemli bir çağrıda bulundu. Başkan Usta, “Değerli hemşehrilerimiz,

Sonbahar aylarının sonuna geliyoruz, kış yaklaşıyor. Kapalı alanlarda yoğunlukların artması Covid-19 virüsünün bulaşma riskini fazlasıyla arttırıyor. Bu salgından korunmamızın en önemli ve en etkin yolu Maske, Mesafe ve Temizlikten geçiyor. Bu üç hayati kural bu sürecin en önemli mücadelesi. Pandemi sürecinde birbirimize mesafeli durmak aslında birbirimize karşı olan sevginin de bir göstergesidir. Salgınla mücadele hepimizin büyük sorumluluğudur. Bu sorumlulukla hareket ederek birlikte başaralım” dedi.

 

 

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.