Üzümspor Süper Amatöre Yükseldi….

0

Temsilcimiz Elbeyli Üzümspor Altınok Spor’u 2-1 yenerek Süper Amatör Kümeye yükseldi.

 

Bursa 1. Küme 1. grupta yer alan temsilcimiz Elbeyli Üzümspor ligin son maçında en yakın rakibi Altınok Spor’u deplasmanda 2-1 mağlup ederek Süper Amatör Küme’ye yükseldi.

 

Pazar günü Hürriyet Stadyumunda Saat:15.30’da oynanan maç kazananın Süper Amatör Kümeye yükseleceği final maçıydı. Temsilcimiz Üzümspor maça hızlı başladı ve aradığı golü 7. dakikada Orhan Çil ile buldu. Yediği golün ardından kendi taraftarı önünde reaksiyon gösteren Altınokspor 38. dakikada beraberliği getiren golü filelerimize gönderdi ve ilk yarı bu sonuçlar tamamlandı.

 

Kırmızı kartlar havada uçuştu

 

Kazananın bir üst lige yükseleceği son kırkbeş dakikaya her iki takımda istekli başladı. Kıran kırana bir mücadele ortaya koyan futbolcular taraftarlara da heyecanlı bir maç izleme fırsatı verdi. Maçı çok isteyen temsilcimiz rakip kaleye yüklenmeye başladı ve sahneye ilk golün sahibi Orhan Çil tekrar çıkarak 55. dakikada Üzümspor’u öne geçiren golü rakip ağlarla buluşturdu. Bu dakikadan sonra oyun biraz sertleşti. Kaybetmeye tahammülü olmayan iki takım oyuncuları da çok sayıda sarı kart gördü. 70. dakikada Erdem ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kalarak Üzümspor’u 10 kişi bıraktı. Eksik oynayan temsilcimiz seyircisinin desteği ile bir an olsun maçtan kopmadı. 84. dakikada rakip Altınokspor’lu bir futbolcuda ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Tam maça denge gelmişken iki golümüzü atan Orhan Çil iki dakika sonra 86. dakikada çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Normal süresi sona eren maça hakem 8 dakika ilave etti. Maçın başından sonuna kadar inanan ve bir an olsun maçtan kopmayan temsilcimiz rakibini deplasmanda mağlup ederek büyük bir başarıya imza attı ve Süper Amatör Kümeye yükselmeyi başardı.

 

Hem Başkan, Hem Hoca, Hem Antranör

 

Üzümspor’un bir üst lige yükselmesinin ardında tam bir başarı öyküsü yer alıyor. 5 ay önce Üzümspor’un başkanlığına seçilen Engin Akbaşlı aynı zamanda takımın teknik direktörlüğünü ve kaleci antrenörlüğünü de yapıyor.

9 yıl Üzümspor kalesini koruyan ve 3 yıl’da kaptanlığını yapan Akbaşlı 5 ay önceki kongrede de Üzümspor’un başkanlığına seçildi. Hiçbir sabit geliri olmayan kulüpte tamamen gönüllülük esası ile takım içinde birlik beraberlik duygusunu en üst seviyeye çıkartarak ve Elbeyli halkını arkasına alarak koydukları hedefe emin adımlarla yürüdüler ve sonunda da başardılar. Elde ettikleri bu başarıda isimsiz bir çok kahramanın olduğunu söyleyen başkan Akbaşlı “ öncelikle bizlere inanan ve bizi bu başarıya taşıyan oyuncularıma çok teşekkür ediyorum. Daha sonra bizlere maddi destek veren sponsorlarımıza, Belediye Başkanımız Kağan Mehmet Usta’ya, Fahri Başkanımız İsmail Yılmaz’a, Taraftarlarımıza, Elbeyli halkına ve İznik halkına, Bombaraki taraftar grubuna ve İznikspor kulübüne bizlere vermiş oldukları destek için çok teşekkür ederim. Önümüzdeki sezon İznikspor ile birlikte ilçemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. Allah mahçup etmesin” dedi.

 

Taraftarlar yalnız bırakmadı

 

Pazar günü Bursa’da oynanan maçta taraftarlar Üzümspor’u yalnız bırakmadılar. Çok soğuk bir havada oynanan maçta bine yakın taraftar Üzümspor’a destek verdi. Bombaraki taraftar grubu ise tribünde yerini alarak temsilcimize doksan dakika boyunca destek oldular.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.