TOGG SATIŞI ŞAŞIRTTI

0

İznik Ticaret ve Sanayi Odası’nın ağustos ayında hizmet aracı olarak aldığı Türkiye’nin yerli ve milli elektrikli otomobili TOGG’u satışa çıkarması hem İznik’te hem ülkede gündem oldu. Alındığında taktir gören otomobilin kısa süre sonra satışı çıkarılması İznik’te tepkiyle karşılandı. Başkan Mahmut Dede yaptığı açıklamada üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda böyle bir karar aldık, taktir edilmeyi bekliyorduk yapılan taraflı haberler yüzünden tepki gördük dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin sermayedarı olduğu Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG, Ticaret ve Sanayi Odaları arasında gerçekleşen talep yarışının ardından İznik Ticaret Odası tarafından satışa çıkarıldı. İznik Ticaret ve Sanayi Odası, Ağustos ayında hizmet aracı olarak satın aldığı TOGG’u satışa sunarak dikkat çekti.

İznik Ticaret ve Sanayi Odası satın aldığı Yerli ve Milli Otomotiv TOGG’u resmi internet sayfasından yayımladığı ilanla satışa çıkardı. Resmi olarak satış ilanında yer alan TOGG’un fiyatı ise 1 Milyon 775 TL olarak belirlendi. İTSO Başkan Mahmut Dede yaptığı açıklamada emekliye ayrılan personelin Tazminatlarını ödediklerini, TOGG’un gelirinin oda kasasına aktarılacağını ve yeni yılda ise Ticaret Odası aidatlarına zam yapmayacaklarını ifade etti. Dede ” kim lüksünden vazgeçer ki, biz üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda böyle bir karar aldık. Aidatlara zam yapılması gerekiyordu içinde bulunduğumuz ekonomik zorlukların farkındayız o yüzden bizler kendi lüksümüzden vazgeçip makam aracımızı satışa çıkardık, taktir edilmeyi beklerken bir kısım bizi suçladı ve haksız yere eleştirdi” dedi.

Satış usulsüz mü?
İkinci el araç satışında aranan kanuni şartlara göre araç satışlarının 6 ay 6.000 km zorunluluğu bulunuyor. Ağustos ayında alınan aracın satışı ne 6 ay şartına ne de 6.000 km şartına uymuyor. Vatandaşa satış için 6 bin km zorunluluğu varken Ticaret ve Sanayi Odası 3794 km’deki aracı satabilir mi diye soruyor. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre kamu kurum ve kuruşları bu kanından muaflar. Yani araç satışında bir engel yok.

İTSO tarafından verilen ilan şu şekilde.
Değerli Üyelerimiz ;
2023 model TOGG / T10X V2 RWD marka hizmet aracımız satışa çıkarılmıştır. Fiyat tekliflerinizi kapalı zarf halinde en geç 10.01.2024 Çarşamba günü saat 17:00’a kadar odamız Genel Sekreterliğine teslim etmeniz önemle rica olunur.
Değerlendirmeler 11.01.2024 tarihinde saat 14:00’da odamız hizmet binasında yapılacaktır. Rayiç fiyat 1.775,000TL olarak belirlenmiş olup, bu rakamın altında verilen teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Leave A Reply

Your email address will not be published.