Teknesiyle gölde kaybolan doktoru balıkçılar buldu

0

Dün öğle saatlerinde teknesi ile göle açılan ve bir daha haber alınamayan doktor Hasan Hüseyin Öngül bugün sabah saatlerinde balıkçılar tarafından sağ salim bulundu.

 

Öğle saatlerinde kendine ait yelkenli teknesiyle Göle açılan Doktor Hasan Hüseyin Öngül’ün eve gelmemesi üzerine yakınları jandarmaya haber verdi. İznik Jandarma Komutanlığı’na bağlı bot timleri ve AFAD ekipleri H. Hüseyin Öngül’ü aramak için çalışma başlattı.

 

Gölde bulunan balıkçı tekneleri ile jandarma botu arama çalışmalarına katıldı. Akşam saatlerinden beri devam eden aramalara AFAD arama kurtarma ekipleri de destek verdi. Gece aramaları sonuç vermeyince AFAD arama çalışmalarını sonlandırdı. Kayıp doktor Öngül, sabah saat 09.00’da balıkçılar tarafından kıyıdan çok açıkta 19 saat sonra bulundu. Jandarma timleri, kayıp doktora çorba ikramında bulundu.

 

Çarşamba günü saat 14.00’de İznik Gölü’ne açılan Öngül, o anları şöyle anlattı:

 

“Rüzgar vardı. Tekneme binip yelken açmak istedim. Rüzgar sert esince geri dönmek için kayığın motorunu çalıştırdım fakat bir süre sonra benzin bitti. Rüzgar beni önce Darka açıklarına sürükledi, daha sonra ise çıkan Karadin rüzgarı beni tam tersi tarafa açığa doğru sürüklemeye başladı. Telefonumu yanıma almamıştım. Hava çok soğuktu. Çapa demirine ip ilave ederek açığa çapa attım. Daha sonra yelken bezine sarılıp yattım. Sabah olduğunda ise  balıkçılar beni buldu. Teknemi kendi kayıklarına bağlayarak beni Çakırca sahiline çıkardılar” dedi

Leave A Reply

Your email address will not be published.