Tarık Demiray “İznikli kentin sakini değil sahibi olacak”

0

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Aday adayı olan Tarık Demiray yerel medya mensupları ile buluştu.  Demiray “ İznikli kentin sakini değil sahibi olacak, ilk icraatlarımızdan biri Belediye binasını halk evi yapacağız” dedi.

CHP Beledi başkan aday adayı olan Tarık Demiray beraberindeki İbrahim Mart (Makine Mühenisi), Füsun Uyanık (Şehir Plancısı) ve Yalçın Öztürk (Mimar) ile birlikte yerel basın ile buluşarak projelerinden bahsetti. Demiray 2T projemiz var tarım ve turizm. İlçemize baktığımızda istediğimiz sonuçları alamadığımız, bilinçsizce yapılan bir tarım, çok geniş ufuklara açık insanlar var, değişimlere hemen ayak uydurmaya çalışan insanlarımız var, ama onları yönlendirecek doğru noktalarda durmalarını sağlayacak doğru işler yapılmasını sağlayacak yönetimler yok. Biz bütün bunları tek çatı altında toplayıp onları da kendi bünyelerinde doğru işler yapmaya götüreceğiz. Turizmle ilgili olarak; Turizm’den anladığınız ne, beklediğimiz ne, yapmak istediğiniz ne, nereye varacağız gibi kavramlar oluşturmalıyız. Biz bunların eğitim çalışmalarını yaparken bir yandan da dışarıdan gelen misafirlerimizin ağırlanması, istedikleri düzeyde vakitlerini geçirebilecekleri, rahatlıkla tüm tarihi ve kültürel dokuyu gezip bilgi sahibi olacakları imkanları yaratmamız gerekiyor. Kentimizde bunun için en büyük sıkıntı ulaşım ve park yeri. Demek ki turizmde bizim bir şeyler yapabilmemiz için kentteki ulaşım ve otopark problemini süratle çözmek olacaktır. Yanı başımızda dünya güzeli bir gölümüz var ama göle sadece bakıyoruz karşıdan, enfes bir günbatımı var diyoruz ama bunun dışında gölden yeterince faydalanmıyoruz. Gölü aktif bir hale dönüştürmemiz lazım yararlanma düzeyini yükseltmemiz lazım, yeni projeleri hayata geçirmemiz lazım. Bizim temel bir prensibimiz var bu kentle ilgili atılacak tüm adımlarda yereldeki yada bölgesindeki insanlar ile oturup konuşup onların ihtiyaçlarını doğru belirleyip, o ihtiyaçlar çevresinde de bir şeyler yapacağız. Biz onların önünü açmalıyız doğru tespitleri yapmalıyız ve doğru işlere adım atmalıyız. Bu zamana kadar ilçemizde bir çok iş yapıldı güzel işlerde var bunların içinde ama sadece yapmış olmak için yapılan işlerde var. Dolayısı ile bunları zapturapt altına alıp insanların beklentilerini göz önüne alarak birlikte karar vermek birlikte üretmek ve birlikte yönetmek istiyoruz. Biz bu konuda hazırız teknik alt yapımız hazır, kadrolarımız hazır biz konuda yola çıktığımızda yürüyeceğimize ve doğru işler yapacağımıza inancımız tam. İlk icraatlarımızın başında İznik Belediye binasını Halk evi olarak kullanacağız, İznikli kentin sakini değil sahibi olacak yapacağımız işleri önce halkımıza soracağız onay gelirse eğer ondan sonra meclise taşıyacağız ”dedi.

Makine Mühendisi İbrahim Mart yaptığı açıklamalarda “ yapacağımız çalışmalarda temeli katılımcılığa dayanacak üretilecek projelerin yine halk tarafından benimsenmesi ve halkın içerisine dahil olması prensibine dayanacak ve temel olarak ta İznik’in başkent kimliğini ortaya çıkaracak geçmişte olduğu gibi önce bölgesinde daha sonra da Türkiye ve dünyada tanıtımının yayılmasına sağlayacak bir anlayıştan bahsediyoruz. Mahallelerde halk komiteleri oluşturulacak ve biz proje grubu olarak teknik anlamda İznik’in doğal ve tarihsel yapısına uygun olarak neler yapılabilir onları ortaya çıkaracağız. Tarihsel dokunun ortaya çıkarılması turizmin geliştirilmesi açısından son derece önemli. İznik’in tanıtımına büyük önem verilecek, Kenti ilgilendiren tüm işlerde belediye devreye girecek” dedi.

Toplantının soru cevap bölümünde Uğur Demirtaş’ın “ İYİ parti ile ortak aday söylentileri var, siz bu oluşuma nasıl bakıyorsunuz” sorusuna Demiray kısa ve net bir cevap vererek “ İYİ parti ile kapılarımızı açık tutuyoruz” dedi. bayan escort

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.