Sulama borcu olanlara ödeme kolaylığı

0

İznik Merkez ve Ova Köyleri Sulama Birliğine borcu olan Marmarabirlik üyelerine borçlarından dolayı  icra takibi başlatılmayacak

 

Ova Köyleri Sulama Birliğine 500 liranın üzerinde borcu olan ve son ödeme tarihine kadar borçlarını ödeyemeyen çiftçiler hakkında icra takibi başlatıyordu bugün bir araya gelen  Marmarabirlik Yönetim Kurulu başkanı Hidamet Asa ve Sulama Birliği Başkanı Selami Girgin çiftçilerin zor durumda kalmamaları için çalışma  başlatıldı.

 

Sulama Birliğine  borcu olan İznik Zeytin Kooperatifi  üyelerine icra takibi yapılmayacak.

 

Sulama birliğinde bir araya gelen iki başkanın yaptıkları görüşmeler neticesinde Sulama Birliğine borcu olan çiftçilerin öncelikle Birliğe müracaat ederek Sulama birliğine  “ Temlik” vermeleri gerekiyor. Nisan ayında yapılacak ödemelerdeki alacaklarına mahsuben Temlik veren ortaklar hakkında sulama birliği tarafından herhangi bir hukuki işlem başlatılmayacak. Sulama birliğine borcu olan İznik Zeytin Tarım satış kooperatifi ortaklarının borcu ise Nisan ayında yapılacak ödemelerinden kesilmiş olacak. Böylelikle üreticiler mağduriyet yaşamamış olacak.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.