Sulama Birliği Başkanlığına Selami Girgin Atandı

0

İznik Merkez ve Ova Köyleri Sulama Birliği başkanlığına 28 yıllık memuriyet hayatı bulanan Selami Girgin atandı.

İznik Merkez ve Ova Köyleri Sulama Birliği başkanlığı görevini yürüten Hasan Aydemir ve İsmail Şen ilgili kanun kapsamında görevini Selami Girgin’e devretti.

7139 sayılı DSİ kanunu gereği Sulama Birliklerinin yeniden yapılandırılması ile Merkez ve Ova Köyleri sulama birliği başkanlarının görev süreleri 30 Haziran tarihi ile sona erdi.

Her iki birliğin başkanlığına ise Boyalıca ve İznik Belediyesinde başarılı çalışmaları ile tanınan Selami Girgin atandı. İznik çiftçisi için bölgeyi tanıyan ve çiftçinin dertlerini bilen Girgin’in göreve atanması çiftçiler tarafından da olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi. Önümüzdeki günlerde her iki sulama birliğinin birleştirileceği ve tek çatı altında toplanacağı öğrenildi.

Ova Köyleri Sulama Birliği Başkanı Hasan Aydemir sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “ Kurucusu olduğum 9 yıl başkanlığını yaptığım İznik Ova Köyleri Sulama Birlik başkanlığı görevimi 7139 sayılı DSİ kanunu gereği Selami Girgin arkadaşımıza devretmiş bulunmaktayım. Hakkınızı helal edin bu zaman içerisinde siz değerli çiftçilerimize hakkım varsa helal olsun” dedi.

Selami Girgin;

Boyalıca doğumlu olan Girgin, 1990 yılında Boyalıca Belediyesinde Hesap İşleri Müdürlüğü görevinde bulundu. 24 sene Boyalıca’da görev yapmasının ardından Büyükşehir Kanunu kapsamında İznik Belediyesi Muhasebe Departmanında 4 yıl görev yaptı. Girgin, Evli ve 2 çocuk babası.

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.