SON DÖNEMDE TEKNOLOJİ KULLANIMI

0

Teknolojinin en iyi zamanlarını yaşarken gerek iyi anlamda gerekse kötü anlamda başımıza bazı sorunlar açabiliyor olması artık bilinen bir durum.

Bunların başlıca faktörü maalesef ki sosyal mecralar. Günümüzde sosyal mecraları ne sık aralıklarla kullandığımızın veya günde bir sosyal mecra uygulamasında ne kadar zaman harcadığımızın farkında mısınız? Yapılan araştırmalara göre son dönemlerde telefon ve sosyal medya kullanımı olarak Türkiye maalesef ki en başta ve gün geçtikçe daha çok bağlanan bir kitle söz konusu. Eski alışkanlıklarımızın yerini internette gezinme, sosyal mecralar da gezinme, telefon gibi teknolojik cihazlar ile uğraşma yani kısacası teknolojinin bize sunmuş olduğu her şeyden abartılı bir şekilde yararlanıyoruz.

Bu tabi ki iyi bir şey ama yerine göre diyebileceğimiz durumlarda söz konusu. Bazen çok işimize yarayabilen teknoloji kullanımı alışkanlık haline geldikçe daha da çok vakit ayırma, günlük yapılması gereken rutinsel işlerin yerini alması, cihazlar ile daha çok vakit geçirme ve belli bir yerden sonra maalesef hayat’ tan kopmaya kadar gidebiliyor. Günümüzün çocukları bile artık sokaklar da oynanan sek sek gibi ve bir sürü oyundan maalesef ki yoksun. Bunun en büyük sebebi küçük yaşlardan itibaren telefon ve bilgisayar gibi cihazlara alışma ve hayattaki gelişim sürecinde biraz geri kalma gibi durumlar ortaya çıkabiliyor. Ayrıca bu saymış olduğum durumların hepsi çok eğlenceli ve büyük miktarda zaman kaybı olan televizyon kanalları içinde geçerli. Küçük yaştaki çocukların, izledikleri çizgi film deki karakterlerin sergilemiş olduğu hareketlere özenip aynısını uygulamaya çalışmaları da söz konusu.

Şayet işler böyle olunca da hem çocuklarımızın psikolojisi ve hayatlarındaki düzen ister istemez bozulabiliyor. Daha dikkatli kullanmayı deneyebilirsek çok iyi bir biçimde teknolojinin her meyvesinden yararlanabiliriz. Lakin tabi günlük işleyişimizdeki bazı sıra gelen işlerimizin akışını değiştirmeden elbette…

İnternet ve sosyal mecralardan biraz uzak durmamız bunun yerine de gerek kitap okumak gerekse sosyal hayat’ a daha çok önem vererek, çok daha iyi bir geleceğe sahip olabiliriz. Bir başka köşe yazımda görüşmek üzere.

Leave A Reply

Your email address will not be published.