SOKAK OYUNLARI İZNİK’TE HAYAT BULDU

0

Unutulmaya yüz tutan geleneksel çocuk oyunları, ilçemizde düzenlenen etkinlikle hayat buldu. İznik İlçe Stadyumu’nda düzenlenen etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi.

İznik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen Sokak Oyunları Şenliği’ne İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Sargın, Ak Parti İznik İlçe Başkan Vekili Osman Balaban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Büyükkayıkçı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Coşkun, Okul Müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“ÇOCUKLUĞUMUZUN OYUNLARINI OYNADIK”

Etkinlik hakkında konuşan Belediye Başkanı Osman Sargın “Öncelikle Sokak Oyunları Şenliği’ne hoş geldiniz. Hepimiz şuan teknoloji çağında yaşıyoruz. Bu yüzden geçmişte ki birçok oyunlarımızı unuttuk veya yenil nesiller olarak bilmiyoruz. Bunları bir nebze de olsa hatırlatmak, yeni nesillerimizin hayatlarında uygulamalarını sağlamak amacıyla Sokak Oyunları Şenliği’ni gerçekleştiriyoruz. Ayrıca bu tür aktiviteler genç nesillerimizin fiziksel, bedensel ve zihinsel açıdan da gelişmesine katkı sağlayacak oyunlardır. Bu mekânlar siz minikler geldiği sürece, sizler buralarda olduğu sürece çiçek açıyor. Bizlerde burada çocukluğumuzun oyunlarını kardeşlerimizle oynama fırsatı bulduk. Bu etkinliğin hayata geçmesinde emeği geçen herkese ve katılanlara ayrı ayrı teşekkür ediyor iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Stadyumda gerçekleştirilen etkinlikte unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları olan yakan top, mendil kapmaca, halat çekme, sek sek, ip atlama, yumurta taşıma, çuval yarışı, ok atma, penaltı vuruşları ve engelli parkuru oyunları protokol üyelerinin de katılımıyla oynandı. Minikler oynanan oyunlar ile doyasıya eğlendi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.