SEYİR DEFTERİ

0

24 Haziran seçimleri yaklaşıkça Cumhurbaşkanı adaylarının konuşmaları farklı boyutlar kazanmaya başladı.

Genel tespitlere göre adaylar arasında 3 aday yarışı önde bitirmeye çalışıyorlar.
anne porno
Halen Cumhurbaşkanı olan Tayyip Bey mevcut forsunu kullanarak önde gitmeye çalışıyor. Bu isteği doğaldır.

Ancak… Görünen köye baktığımızda tablonun her geçen gün kendi aleyhine döndüğünü görüyor.

16 yıldır ekranlarda ya da sesli iletişimlerde hep onun sesini duymak, onun konuşmalarını dinlemek, taraflarının bir kısmında alışkanlık yaratmış ise de bazı tarafları ise memnuniyetsizliklerini ifade etmeye çalışıyorlar, ‘’ bu kadar da kar fazla’’, ‘’hep ona verdik de ne oldu?’’, ‘’dedikleri pek tutmuyor’’, ‘’metal yorgunluğu Tayyip Bey’de de var’’, gibi pek çok nedenler, espriler ileri sürenler var.

Bu seçimlere kadar iktidar taraftarlarından böylesine bir olumsuz tavırlar sergilenmemişti. Bu benim dikkatimi çekiyor. Bir başka açıdan baktığımızda AKP kanadı eskisi gibi pek hareketli ve heyecanlı değil, sanki adet yerini bulsun gibilerden ortada görünüyorlar. Belki en önemlisi Tayyip Bey her geçen gün konuştukça sertleşiyor, üstelik bazı konuşmalarında tarihi, kişileri-olayları birbirine karıştırıyor. Bu tarih bilgilerini bilenler de ‘’neler oluyor?’’ diye kendi kendilerine sorular yani endişelere kapılıyorlar.

Diğer rakipleri ise daha farklı bir trend çiziyorlar.

Meral Akşener iktidarı hem tenkit ediyor, hem de yanlışları sıralarken yerine koyacaklarını da açıklıyor. Özellikle ev hanımları arasında ‘’Meral hanım’’ ya da sadece ‘’Meral’’ diyenler çoğunlukta. Meral Akşener’in Devlet Bahçeli’ye tepkisinden sonraki gelişmeler ve özellikle Devlet Bahçeli’nin iktidarın sığıntısı olması, Meral hanımı haklı çıkardı. Bu direniş ve haklı çıkış Meral hanıma büyük destek yarattı.

Muharrem İnce ise beklenmedik bir performans ortaya koydu.  Her geçen gün daha da zirve yapmaya başladı. Meydanlar, ekranlar Muharrem İnce’nin puanını yükseltiyor. Muharrem İnce’nin kamuda bilinmeyen yönleri ortaya çıkmaya başladıkça yükselişi de hızlı bir biçimde kendisini gösteriyor.

Her iki muhalefet adayı aynı ittifakı içinde ve birbirlerine çok saygılı bir biçimde, medeni davranışlar gösteriyorlar. Aynı şekilde diğer adaylarda birbirlerine saygılı ve olumlu davranışlar gösteriyorlar. Bu incelik, özlediğimiz ve demokrasinin aradığı bir davranış biçimi.

Bunu yıllardır Tayyip Bey’den boşuna beklemişiz. Bu cümleyi özellikle aklı başında insanlar söylüyorlar. Çünkü gerçekten yıllardır, gergin ‘’ bir siyaset insanlarımızı stres altına aldı ve bu dönem biraz da Ramazanın etkisine rağmen insanlarımız din ile devleti ya da siyaseti ayrı tutma gereğini duymaya başladılar. Artık , adayların ‘’din, Allah…’’ gibi telkinlerine pek çok insan önem vermiyor ve açık açık bu ‘’ dini kullanıyor’’ diyebiliyor.

Bu dönemin getirdiği en önemli kayıp din adamları- din görevlilerinin bir siyasi partiyi yanlı tutumları, onlara yaklaşımları, onlara yalakalık etmeleri, dini onlar için kullanmaları ki en büyük günahlardan biridir-insanlarımız da pek çok arkadaş arasına namaz kıldığı din görevlisine karşı tepki olumsuz tavır koymalarına neden oluyor. O kutsal, o mübarek dinimizi siyaset alet etmeleri kadar büyük yanlışı yapanların Diyanet’ten başlayıp taa en küçük yerleşim camisine kadar uzanması dinimiz için gerçekten üzüntü vericidir.

Seçimin bir yarış olduğunu ve bu yarışın kuralları içinde yapılması gerektiği öğrenip uygulayabildiğimiz zaman gerçekten hür bir seçim ve tam bir demokrasi içerisinde olduğumuzu göreceğiz. Bu andan sonra sandıklardan başlayıp YSK’da son bulacak ve  şaibelerin en çok olduğu bir ortamdan uzak bir seçim olması dileğimizle.

Hoşça kalın.

Leave A Reply

Your email address will not be published.