SARGIN’IN İSTEĞİ OLDU KÜLTÜR MERKEZİ ÇİNİ MÜZESİ OLACAK

0

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, İznik’te bulunan 1. Murat Hamamı Kültür Merkezi’nin ‘İznik Çinisi Müzesi’ olarak hizmet vereceğini açıkladı.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın geçtiğimiz günlerde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve ilgili kurumların katılımıyla İznik’teki kültürel mirasın ve tarihi mekanların restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Bir süredir Kültür Merkezi olarak hizmet veren 1.Murat Hamamı Kültür Merkezi dünyada Türkiye’nin tanıtım elçisi görevini üstlenen İznik Çinisi’ne ait müze olarak hizmet verecek.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın konuyla ilgili yaptığı açıklamada İznik ilçemiz’in en önemli değerlerinden biri tabi ki çinisi.Geçmişte sadece saraylar için üretilen ve sarayları süsleyen İznik çinisinin orjinalini koruyabilmek, gelecek kuşaklara orijinal alt yapısı, orijinal renklerini aktarabilmek biz yöneticilerin görevi.İlçemizin UNESCO yolunda emin adımlarla ilerlediği şu zamanda bizler de İlçemizde bir çini müzesi eksikliğini uzun süredir bir çok ortamda dile getiriyorduk.Talep ve çalışmalarımız neticesinde ilçemizde işletmesini Bursa Büyükşehir Belediyemizin yaptığı 1.Murat Hamamı Kültür Merkezi’nin çini müzesi olarak hizmet vermesini Başkanımız Alinur Aktaş’tan talep ettik.Kendileri de bunun doğru bir adım olduğunu dile getirerek yapılacak olan fizibilite ve tespit çalışmalarının ardından bu yapının İznik Çini Müzesi olarak insanlığa hizmet edeceğini dile getirdi.Ben kendisine ilçemize yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “1. Murat Hamamı Kültür Merkezi’nin işletmesinin Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu hatırlatarak, “1. Murat Hamamı Kültür Merkezi’nin çini müzesine dönüşmesi hedefiyle, önce fizibilite çalışması yaparak çalışmalara başlayacağız. Mekanın ‘Çini Müzesi’ olmasıyla İznik’e artı bir değer katacağına inanıyorum” dedi.

Tarihi değerlerle birlikte İznik’in çinisinin de ön plana çıkarılması gerektiğini belirten Başkan Aktaş, çininin sahip olduğu özelliklerle ticari olarak gelişime katkı sağlayacağını ve müze çalışmasının da bu noktada doğru bir adım olacağını dile getirdi.1.Murat Hamamı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantı’nın ardından ilçede restorasyon ve kazı çalışmaları devam edilen mekanlar ziyaret edilerek ilgili kazı başkanlarından bilgi alındı.

Leave A Reply

Your email address will not be published.