Sargın; Dedikodu erdemli  kişinin işi değildir

0

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın gündemi meşgul eden Müzikhol Ruhsatı ve Balık Pazarı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Belgelerle konuşan Sargın, “Müzikhole verilen ruhsatın 2000 yılında verildiği, daha sonra 2005 ve 2013 yıllarında el değiştirdiği ve ruhsatının yenilendiğini belirterek sanki buranın ruhsatını ben vermişim gibi dedikodu yapıyorlar. Bakın burası hiç kapanmadı biz buraya yeniden açılması için ruhsat vermedik, işletmeci yanına ortak aldığı için ruhsatı yenilendi. Balık Pazarı içinse tüm balıkçıları topladım biz kiradan bıktık yer sahibi olmak istiyoruz dediler Esnaf kefalet Başkanı Recep Uslu ile kredi konusunda anlaştık  ihale için Ümit Parlar ve Ali Eken 5 dükkan için teminat yatırdılar daha sonra teminatlarını yakarak ihaleye girmediler o aşamada neler oldu ben bilmiyorum” dedi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın İzzet Peşte Sosyal Tesislerinde basınla bir araya geldi. Gündemi meşgul eden konulara açıklık getiren Sargın göl sahilinde bulunan halk tabiri ile pavyon ismi verilen mekana sanki ben ruhsat vermişim şeklinde dedikodular aldı başını gidiyor. Bakın buranın ruhsatı yeni değil bu mekana ilk ruhsat 2000 yılında Emniyet Müdürü Mehmet Yeşilkaya tarafından verilmiş, daha sonra unvan değişikliği yapılmış ve 2005 yılında Tutku Restaurant olarak Çetin Varnalı’ya Kadri Eryılmaz tarafından ruhsat verilmiş, şunuda belirteyim ben burada hiç kimseyi suçlamıyorum ruhsatların neren geldiğini açıklıyorum yanlış anlama olmasın,  2013 yılında burayı Ali Kerim Dönmez almış ve Hoşbeş ismi ile yine Kadri Eryılmaz tarafından ruhsat verilmiş, yine 2013 yılında Mehmet Karaoğlan burayı devr almış ve Kadri Eryılmaz tarafından ruhsat verilmiş,  Günümüze geldiğimizde bu mekan Mehmet Karaoğlan tarafından işletilirken yanına ortak alması nedeni ile işyeri açma  ve çalışma ruhsat alma yönetmeliği 8.maddesi gereğince Necati Tosun tarafından ruhsatı yenileniyor. Ve deniliyor ki burası kapalıydı, ruhsat verildi açıldı. Kapalıydı denilen yere biz 2018’in Nisan ayında tutunak tutularak 6 binlira ceza kesmişiz. Biz göreve geldikten donra 2015 yılında bu mekanı kapattık, işletmeci bölge idare mahkemesine gitti mahkeme kapatmayı durdurarak  yargılama ve temyiz giderlerini bize ödeterek bu mekanı yeniden açılmasına karar verdi. 2017 yılında burayı yeniden kapattık, bölge idare mahkemesi bir ay sonra yeniden yürütmeyi durdurma kararı alarak işletmenin faaliyetine devam etmesi yönünde karar alıyor. Yani biz göreve geldikten sonra bu işletmeye yeni bir ruhsat vermedik hakkımızda yapılan bu suçlamaları asla kabul etmiyoruz” dedi.

İkinci konumuz ise Balık Pazarı. Balık Pazarı inşasına başlayacağımız zaman tüm balıkçıları topladım projeyi anlattım balıkçı esnafı da biz kiradan bıktık yer sahibi olmak istiyoruz dediler. Belediye inşasının yapsın daha sonra biz bu dükkanları alalım dediler. Kaça mal olur diye sorular 60 yada 70 bin civarında olabilir dedim, Esnaf Kefalet başkanı Recep Uslu ve Halk Bankası Müdürü ile görüştük dükkan alacak balıkçıların krediye ihtiyacı olabilir dedik onlarda hemen getirin dosyaları kim para istiyorsa verelim dediler.  İlk ihaleye Ümit Parlar ve Ali Eken 5 dükkana teminat yatırdı birde balıkçı olmayan Salih Okkalı ihale için teminat yatırdı. Fakat orada ne döndü bilmiyorum yatırmış oldukları teminatları yakarak ihaleye girmediler. Bu arkadaşlar bana diyorki şimdi sen bize 60-70 bin dedin neden 90 binliraya ihaleye çıkardın belediye ticarethane mi. Hayır tabiî ki fakat biz oraya kamulaştırma bedeli olarak 300 binlira ödedik, 695 binliraya da inşasını yaptık burada 12 tane dükkanımız var  bize çevre düzenlemesi ile birlikte balık pazarı 1 milyon elli binliraya mal oldu. Bunun hesabını yaparak bizde dükkanları 90 binliradan ihale ettik Burada 12 adet dükkanımız var bunların tamamı satıldığında 1 milyon 80 binlira para topluyor yani biz buradan kar etmiyoruz. Geri kalan otuz binlirada elektrik vb. giderlere harcandı. Onlarda parayı yüksek bularak buradan dükkan almadılar ama biz burayı Balık pazarı olarak inşa ettik.  Şimdi napıyorlar bizi Cumhurbaşkanına şikayet ediyorlar  dilekçede de Ben doğuştan AKP’liyim diyor Ak Partiliyim demesini bile bilmiyorlar. Bizde AKP denmez Ak Parti denir. Biz görev yapmaya geldik adam kayırmaya değil. Sonuç olarak bu dükkanlardan 5 tanesi satıldı geriye kalan 7 dükkan da kiraya verilecek, mevcut Balık pazarı için meclis yıkım kararını aldı zaten  önümüzdeki günlerde buranın yıkımı da gerçekleşecek” dedi.

Açıklamalarına devam eden Sargın bize saldırmalarının ardında hazımsızlık yatıyor son dörtbuçuk yılda yapılanlara bir bakın İznik’te  son 50 yılda yapılanlardan 5 misli daha fazla. İşte ne var bir takım rant çevreleri nediyor Osman Sargın buradaysa biz bişey kazanamıyoruz ne yapıp edip onu buradan gönderelim diyorlar ,  ve iftiralara başlıyorlar. Osman Sargın rant elde ediyor bakın açık olarak  söylüyorum benim hakkımda zerre kadar bilgisi olupta  açıklamayan namerttir. Dedikoduyla değil belgelerle savcılığa giderek açıklasınlar. Dedikodu erdemli kişinin işi değildir, dedikodu kendini bilmez hayasızların işidir. Kahve köşelerine oturup kulaktan dolma bilgilerle dedikodu üretiyorsunuz. Eğer bu dedikoduları ispatlamayan varsa ve hala konuşuyorsa sizde namertsiniz. Hazımsızlık yapmayın.

Gazetecilerin yeniden aday mısınız ve teşkilat sizi destekliyor mu ? sorusuna  cevap veren Sargın; ben fakir bir ailenin çocuğuyum, İznik’te doğdum, İznik’te okudum ve büyüdüm. İznik sayesinde biryerlere geldim ve benim İznik’e vefa borcum var. Kalbimizi verdik, tüm bedenimizi de veririz, hiç önemli değil. Evet görev verirlerse yeniden göreve talibiz, İlçe teşkilatı konusuna gelirsek teşkilatlar bu süreçte tarafsız kalmak zorunda,  İlçe başkanının asli görevi aday adaylarına eşit mesafede olmak ve tarafsız kalmaktır. Günü geldiğinde tabiî ki ona da sorarlar kimi belediye başkanı görmek istersin diye oda cevabını verir tabi son karar genel merkezimizin olacaktır. Kim aday olursa elbirliği ile her şeyi ortaya koyarak omuz omuza verip İznik’i yeniden Ak Belediyecilik ile buluşturmak için var gücümüzle mücadele ederiz. Kimsenin şüphesi olmasın.

Leave A Reply

Your email address will not be published.