Ömerköyde 400 fidan toprakla buluştu

Bu yıl ‘Türkiye Yüzyılına Nefes’ temasıyla düzenlenen 11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günü etkinliği ilçemiz Ömerli Mahallesi’nde gerçekleşti.

0

Türkiye, 2019’dan beri 11 Kasım’ı “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak kutluyor ve yüz binlerce fidanı toprakla buluşturuluyor. Bu yıl, Tarım ve Orman Bakanlığı 11 Kasım’ı daha geniş katılımla tüm Türk dünyasına yayarken, tema olarak da “Türkiye Yüzyılı’na Nefes” belirlendi. Türkiye’nin 100’üncü yılını kutlamaya hazırlandığı 2023 yılı için hazırlık mahiyetindeki ağaçlandırma faaliyeti, “Türkiye Yüzyılı, tarım ve ormancılığın yüzyılı olacaktır” prensibi ile yapılıyor. Bu kapsamda Türkiye genelinde, 11 Kasım’da, saat 11.11’de 81 ilde vatandaşların katılımı ile yüzbinlerce fidan toprakla buluştu.

 

Tarım ve Orman Bakanlığının 11 Kasım Milli Ağaçlandırama Günü kapsamında Ömerli Mahallesinde  düzenlenen etkinlikte 400 adet Fıstık Çamı ve Ihlamur fidanı toprakla buluştu. Etkinliğe İznik kaymakamı Recai Karal, Belediye Bakan vekili Ramazan Sert, İznik Jandarma Komutanı Üsteğmen Çağlar Önderışık, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bektaş, İznik Orman Bölge Şefliği Müdürü Remzi Atar ile Müdür Yardımcısı Barış Cem Akpınar, Milli Eğitim Müdürü Muhammed Asil, İlçe Müftüsü Üzeyir Yavaş, Mahalle Muhtarı İsmail Sargın, AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut, MHP İlçe başkanı Hüseyin Çetin ile öğrenci ve vatandaşlar katıldılar.

 

Etkinlik kapsamında Ömerli Mahallesinde belirlenen alana 400 adet Fıstık Çamı ve Ihlamur dikimi gerçekleştirildi. Fidan dikiminin devam edeceği ve toplamda 1100 adet fidan dikileceği öğrenildi.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.