Okul çıkışında ölüm kol geziyor

0

Bitmeyen Mahmut Çelebi Camii restorasyonu sebebi ile bir bölümü kapatılan yolda öğrenciler okul çıkışlarında hem trafikle dans ediyorlar hem de metrelerce yüksekteki inşaat iskelesinin altından geçiyorlar. Hergün yüzlerce öğrencinin girip çıktığı okul yolunda ölüm adeta kol geziyor.

 

Şehit Sedat Pelit lisesinden çıkan öğrenciler hiç bir güvenlik önleminin olmadığı yolda bir yanlarından akıp giden trafik bir yandan da tepelerinde bitmek bilmeyen restorasyon çalışmasındaki inşaat iskelesinin altından geçip gidiyorlar.

 

10 ay önce tamamlanması gereken Mahmut Çelebi Camisi’nin yola kadar taşan inşaat koruma panelleri öğrencilere zor anlar yaşatıyor. Bu güne kadar trafikte her hangi bir kazanın yaşanmamış olması araç sürücülerinin dikkati sayesinde. Ama gözden kaçan büyük bir teklike de Minareye kurulan metal iskele. Aylardır kontrolden geçmeyen iskele kurulduğu günden buyana adeta unutuldu. Var olan daracık kaldırım ise restorasyonun işgali altında. Sabah, öğlen ve akşam saatlerinde öğrencilerin büyük bir bölümü maalesef asfaltta yürüyorlar.

 

Malum mevsim kış ve hava şartları sert hele ki kaba yel dediğimiz şiddetli rüzgar ve ya lodosta öğrencilerimizde vatandaşlar da büyük bir tehdit altındalar.

 

Şehit Sedat Pelit okulu çıkışına yetkililerin bir an önce önlem almaları gerekiyor. Yarın çok geç olabilir.

 

2017 yılında  ihaleye çıkarılmasının ardından yüklenici firmaya verilerek çalışmalara başlanan Mahmut Çelebi Camii restorasyonunun 2019 Nisan ayında teslim edilmesi gerekiyordu.

Haber/Görüntü: İlkay Altay – Uğur Demirtaş

Leave A Reply

Your email address will not be published.