Nihat Savaş Vefat Etti

0

Bir süredir rahatsız olan İznik Gazetesi köşe yazarı Nihat Savaş (90) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

25 Yıl Bursa Büyük Postahene Müdürlüğü görevini yapan emekli olduktan sonra ise Eski Devlet Hastanesi Dernek Başkanlığını yapan ve hastanenin yapılmasında büyük emekleri olan Nihat Savaş tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti. .

16 Yıldır İznik Gazetesindeki köşesinde fıkra yazarlığı yapan 90 yaşındaki Nihat Savaş dokuz ay önce yaşlılığı sebebi ile köşe yazarlığını bırakmıştı. 6 ay önce yaşlılığa bağlı sebeplerden dolayı evinde tedavi görmeye başlayan Savaş’ın durumu geçtiğimiz günlerde ağırlaşınca İzmir’de yaşayan oğlu Temek Savaş’ın yanına götürüldü. Tedavisi burada devam eden Savaş’a çoklu organ yetmezliği teşhisi konularak yoğun bakıma kaldırıldı. Çarşamba günü ise Savaş’ın yaşlı kalbi daha fazla dayanamayarak durdu. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen Savaş, yaşam mücadelesini kaybetti.

Nihat Savaş’ın cenazesi Perşembe günü İznik’e getirildi. Eşrefzade Camii’nde kılınan ikindi namazına müteakip Savaş’ın cenazesi sevenlerinin gözyaşları arasında aile mezarlığına defnedildi.

İznik Gazetesi ailesi olarak değerli büyüğümüz Nihat Amcamıza yüce Allah’tan rahmet dileriz. Mekanı cennet olsun.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.