MUHTARLARA KIRSAL KALKINMA TOPLANTISI YAPILDI

0

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Kırsal kalkınma programı kapsamında İznik Belediyesi İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezinde Muhtarlara kahvaltılı toplantı yaptı.

İznik Belediye İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezinde düzenlenen Kırsal Kalkınma toplantısına Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yıldırım, Necmettin Çömez, Muhtarlar Derneği Başkanı Yakup Sevinç, Yeşil Valiz Sorumlu Turizm Derneği Başkanı Arzu Kutucu Özenen, Basın Sorumlusu Şeyda Gümüş ve Mahalle muhtarları katıldı.

Kırsal Kalkınma Programları kapsamın toplandıklarını söyleyen İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı konuşmada ” Öncelik hepiniz hoş geldiniz. Bu gün değerli muhtarlarımız ile hasbıhal etmek, dertleşmek ve hem de Yeşil Valiz Turizm Derneği ile proje geliştirmek için buradayız. Kırsaldaki kadınlarımızın ev ekonomisine katkı sağlamaları için nasıl proje geliştirilmesi konularını ele alacağız. Malum olduğu üzere İlçemizin gelirinin Turizm olduğu için bu yönde çalışmaları çeşitlendirmeliyiz. Turizm için kırsalda ve ilçemizde turizme nasıl katkı sağlayabiliriz. Ekonomik girdilerimizi nasıl arttırabiliriz, konularını ele alacağız.” dedi.

Yeşil Valiz Sorumlu Turizm Derneği Başkanı Arzu Kutucu Özenen yaptığı açıklama da “Kırsal Turizm çok önemlidir. Herkes artık sakin, sessiz ve doğal yerleri tercih ediyor. Bu alanda da Kadınlarımıza büyük iş düşmektedir. Kırsal Turizm 12 aya yayılması gerekmektedir. Aile Kültür değerlerimizi, sosyolojik dengeyi koruyarak bunu yapmalıyız. Bu projelere kadınlarımız önemli katkı sağlayacaktır. Ev ekonomisine de önemli katkı sunacaktır. Öncelikle mahallelerde nelerin olduğu ve hangi aylarda faaliyet gösterdikleri de projeler açısından çok önemlidir. Mahallelerinizin geçmişe dayalı Kültürel değerleri varsa, onlarında ön plana çıkarılması farkındalık oluşturacaktır” dedi.

Toplantının ardından anket formları muhtarlar tarafından tarafında dolduruldu. Anket formlarına göre proje üretebilmesi sağlanacak.

Leave A Reply

Your email address will not be published.