MOTOSİKLET DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR…

İznik’te yoğun denetimler sonuç verdi! ”Motosiklet Sürücüleri Kaska Alıştı, kazalarda düşüş yaşandı”

0
İznik’te son yıllarda artan ve çoğunun yaralanma ile sonuçlandığı motosiklet kazaları sonrasında yaz ayının yaklaşması ile birlikte ilçe genelinde son aylarda yoğun bir şekilde yapılan motosiklet denetimleri ile birlikte sürücülerin kask kullanımında artış olduğu gözlendi. Denetimler ile birlikte ilçede motosiklet kazalarında da düşüş yaşandığı kayıtlara yansırken, yapılan uygulamaların sürekli olarak devam edeceği bildirildi.
Yaşayan nüfus oranına göre motosiklet ile otomobil kullanım oranının yüksek olduğu İznik’te özellikle yaz dönemlerinde daha çok tercih edildiği için motosiklet kullanımı ciddi anlamda artmıştı. Durum böyle olunca art arda meydana gelen trafik kazalarının neredeyse tamamına yakını yaralanma ile bazıları ise ölümle sonuçlandı.
Yaşanan yaralanmalı ve ölümlü kazalarda sürücüler ile yolcuların çoğunda kask kullanılmadığı dikkatlerden kaçmaz iken, İznik ilçe emniyet müdürlüğü ise ilçe genelinde motosiklet üzerinde yoğun bir denetimlere başlamıştı.
Son aylarda sürekli olarak yoğun bir şekilde sürdürülen denetimler ve emniyete bağlı kameralarında yardımı ile kask kullanmayan sürücülere tespit edilip para cezası uygulandı.
Leave A Reply

Your email address will not be published.