Millet İttifakının Adayı Kenan Karakaş

0

Uzun bir süredir gündemi meşgul eden CHP ve İYİ Parti ittifakında düğüm dün akşam çözüldü. Bursa merkez ve ilçelerinde iki parti arasındaki belirlenen ittifak neticesinde İznik’te İYİ Parti Belediye Başkan adayı olarak Kenan Karakaş’ı gösterdi. CHP ise İznik’te İYİ Parti’nin adayına destek verecek.

Perşembe günü akşamı İYİ Parti ilçe lokalinde yapılan toplantı’da başkan adayları masaya yatırıldı. 36 kişilik yönetim kurulunun yaptığı oylama sonucunda 32 kişi Kenan Karakaş’ın adaylığına “evet” derken 4 üye ise çekimser kaldı.

Gerçekleşen toplantının ardından oy çokluğu ile Kenan Karakaş’ın İYİ Parti Belediye Başkan adayı olması kararlaştırıldıktan sonra Parti merkezine davet edilen Kenan Karakaş İYİ Parti ilçe başkanı Hilmi Dükkancı tarafından Belediye Başkan adayı olarak açıklandı. Dükkancı yaptığı açıklamada “ Uzun bir süredir Millet İttifakının başkan adayı konusunda çalışmalarımız devam etmekteydi. Bu akşam yapılan yönetim kurulu toplantısında yapılan oylama sonucu  36 kişilik yönetim kurulu üyelerimizin 32 evet oyu ve 4 çekimser oyu neticesinde Kenan Karakaş Millet İttifakının Belediye Başkan adayı olarak kararlaştırılmıştır. Hepimize hayırlı olsun” dedi.

Mevcut sistem ülkemizde artık iki kutuplu bir siyasete zorluyor bizi diyen Dükkancı “Bursa’da 9 ilçe İYİ partiye, 8 ilçede CHP’ye verildi. Kenan Karakaş’ın adaylık sürecinde hukuki bir süreç yaşadık. Bu kadar geç kalmamızın sebebi buydu. Bizim Niyetimiz üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Bu seçim döneminde CHP ile birlikte yan yana kol kola çalışacağız.” dedi.

Çiçeği burnunda başkan adayı Kenan Karakaş beni çok duygulandırdınız hepinize teşekkür ederim diyerek başladığı konuşmasında “Adaylığımız İznik için hayırlı olsun. Bu yarışı kazanacağımızı düşünerek yola çıktık fakat bu süreç sonrasında İznik kazanacaktır. Ben 40 yıllık CHP’li olarak ve CHP’den belediye başkanlığı yapmış biriyim. Fakat geldiğimiz bu durum Bahçeli’nin “ülke bekaası” dediği gibi bu da “İznik bekaası”dır. Bizim için önemli olan parti değildir. Hedefimiz bir olarak İznik  Belediyesini kazanmaktır. Millet İttifakın adayı olarak İYİ Parti çatısı altında beni bu makama layık gördüğünüz için teşekkür ederim. Zaman artık “ben” değil “biz” zamanıdır. Tek bir yürek olarak hem de büyük bir farkla bu seçimde tarih yazmak üzere çalışacağız. Seçimi kazandığımızda belediye meclis toplantıları sadece meclis üyeleri ve belediye personeli ile yapmayacağız. Ticaret odasında halkın ve muhtarların huzurunda yapacağız. İznik’i hep birlikte yönetmeye şimdiden talip olduk. İnanmak başarmaktır. Biz inandığımız için bu yola çıktık” diye konuştu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.