Merhum Ceval Savaş’ın ilaçları Uludağ Üniversitesine bağışlandı

0

İznik’te veteriner hekim olan ve geçtiğimiz ay vefat eden Cemal Savaş’ın  kliniğinde bulunan ilaç ve aşılar Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine bağışlandı.

 

İznik’in ilk Veteriner Hekimi olan Cemal SAVAŞ 1980 yılı Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun oldu. Evli ve bir çocuk babasıydı. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde Veteriner Hekim olarak ilçemizi temsil eden hemşerimiz sadece Veteriner Hekim olarak değil Türkiye’nin birçok yerlerinde de Kaymakam Vekilliği ve ilçe tarım müdürlüğü görevlerinde bulundu. İlçemizde 2010 yılından bu yana Maltepe Caddesi üzerinde Savaş Veteriner Hekimliği Hayvan Hastalıkları Teşhis Tedavi Ve Suni Tohumlama (Pet Malzemeleri) Kliniği ile hizmet verdi.

 

Cemal Savaş’ın 19 Ekim tarihinde  Covid-19 testi pozitif çıkarak evde tedavisine başlandı. Karantinanın dördüncü gününde durumu ağırlaşan Savaş önce İznik Devlet Hastanesine daha sonra da İnegöl Aritmi Hastanesine sevk edildi. İnegöl’e sevk edilen Cemal Savaş aynı günün akşamı yaşam mücadelesini kaybederek virüse yenik düştü.

 

Merhum Cemal Savaş’ın oğlu Caner SAVAŞ babasına ait olan Maltepe caddesi üzerinde bulunan Savaş Veteriner Hekimliğindeki ilaçları önce Bursa İl Tarım Müdürlüğü sonrada Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin YILDIZ ile irtibata geçerek klinikteki ilaçları Bursa Hayvan Hastanesine bağışladı. Caner Savaş “babamın hayvanlara olan sevgisini iyi bildiğim için klinikteki ilaçlarla birçok hayvanın hayatının kurtarılmasına vesile olmak istedim. Eminim babam da bunun böyle olmasını isterdi. Bende eşim Büşra ile Uludağ Üniversitesine giderek ilaçları bizzat teslim ettim. Babam sağlığında da birçok hayvana hiçbir ücret almadan da yardımlarda bulunurdu” dedi.

 

İlçemizin önemli değeri olan Veteriner Hekim Cemal SAVAŞ abimiz sağlığında olduğu gibi vefatından sonra da birçok hayvanın hastalıklardan kurtulmasına vesile olacaktır. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz.

Leave A Reply

Your email address will not be published.