GÖKBULUT’TAN İZNİK VE PANDEMİ  BASIN AÇIKLAMASI

0

 

Ak Parti İznik ilçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut ilçemizdeki pandemi ile ilgili bir yazılı basın açıklaması yaptı.

İçinde bulunduğumuz pandemi döneminde başta  İznik devlet hastanesi Başhekimi Aybars ALEMDEROĞLU ve ekibine ilçe sağlık müdürümüz Levent Hekimoğlu ve ekibine gece gündüz demeden  vatandaşımızın tüm hassasiyetini ön planda tutarak yaptıkları özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

Bu  basın açıklamasını hemşerilerimizin İznik teki sağlık kurumlarıyla ilgili yapılan çalışmaları bilgilendirmek için yapmaktayız . Bazen aklına siyasetin sağlıkla ne alakası var gibi sorular gelen vatandaşlarımız var Bunun la ilgilide şunu söylemek istiyoruz, biz Ak Parti teşkilatları olarak kurumlarımızla hükümetimizin arasındaki doğru ilişkiyi kurmak yani gerekli  olan ekipman ve ihtiyaçları bildirip bunları zamanında yerli yerince temin etmek bizim görevimizdir. Buradaki asıl vazife kurumların kendi içersinde uyum içersinde çalışabilmesidir. İznik Devlet Hastanemizde yönetim kadromuz değiştikten altı ay gibi  kısa bir süre içersinde  hastanemizin bütün ekipman ihtiyacı giderilmiş, Bilgisayarlı Tomografi kurulmuş özellikle pandemide Covid-19 hastalığının tanı, tedavi ve takibinde çok önemli işler yapılmıştır. Hiç açılmamış olan yoğun bakım ünitesi 7 yataklı birinci seviye olarak açılmış, şimdide 10 yataklı ikinci seviye yoğun bakım ünitesine çevrilmiştir. Yeni yoğun bakımımızda 10 adet monitör kurularak merkezi sistem oluşturulmuştur. Yine covid-19 tedavisinde çok önemli yeri olan ventilatör (solunum cihazı) sayımız 7 ‘ye yükseltilmiştir. Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanımızın başlamasıyla uzun yıllardır yapılamayan sezaryan ve doğum müdahalalelerine başlanmıştır.Yeni atanan Ortapedi uzmanımız tarafından  acil vakalar başarı ile  tedavi edilmektedir. Fizik tedavi uzmanımızın da atanmasıyla bir çok hastamıza gerek ayakta gerek yatarak  fizik tedavi hizmeti verilmektedir.Noroloji uzmanımızca yoğun bakım ve normal servislerde hasta takibi yapılmaktadır.Diyaliz hizmetlerimiz haftanın 6 günü aksamaksızın devam  etmektedir. Bütün hasta transferlerimiz hastanemizin  araçlarıyla yapılmaktadir.

Hastanemize gelen son 1 yıldaki doktarlarımız

*2 çocuk sağlığı ve hastalıkları Uzmanı

* 1 Kadın Uzmanı

* 2 Dahiliye uzmanı

*2Radyoloji uzmanı

* 1Anestesi uzmanı

*1Fizik tedavi uzmanı

*1Ortapedi uzmanı

*1Kulak burun boğaz hastalıkları uzmanı

Atanarak hastanemiz uzman ekip kadromuz güçlendirilmiştir. Hastanemızde 13 tane pratisyen ekip aktif olarak çalışmaktadır. Bunları belirtmek deki  amacımız halkımızın gerçek  bilgileri edinebilmesi içindir.Bu güne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda AK Parti Bursa il Başkanlığımıza ,AK Parti Bursa Milletvekillerimize, Sağlık Bakan Yardımcımız Sayın Halil Eldemir ‘e İl sağlık müdürümüz Fevzi Yavuz Yılmaz’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ayrıca Pandemi döneminde ilçemizde hijyen ve sağlık çalışmalarından dolayı Belediye Başkanımız Sayın Kağan Mehmet Usta’ya  ve temizlik personeline ,karantina altındaki hastalarımızın tüm ihtiyaçlarını gören zabıta ekiplerimize teşekkür ederiz.

Tüm İznik Halkına Pandemi süresince kurallara riayet ederek salgının seyrindeki yoğun düşüşdeki katkılarından dolayı  teşekkür eder, Anne ve babalarımızın ellerini öpeceğimiz, çocuklarmıza sarılıp oyunlar oynayacağımız, eş dost ve akraba ziyaretlerimizi gerçekleştireceğimiz günlere tedbir ve kurallara uyulduğunda çok daha çabuk ulaşacağımızı ümit ediyoruz.

Cumhur Başkanımız Sayın Recep  Tayyip Erdoğan’ın teveccühleriyle gücümüz yettiği müddetçe İznik Halkına hizmet etmeye devam edeceğiz.

Saygılarımla……

H.İbrahim GÖKBULUT  AK PARTİ İZNİK İLÇE BAŞKANI

Leave A Reply

Your email address will not be published.