MECLİS’TEN PAVYONLAR İÇİN KAMULAŞTIRMA KARARI ÇIKTI

Karar tüm meclis üyelerinin oy birliği ile alındı.

0

Yıllardır İznik ve İznik gölü çevresinde kümelenen pavyonlar, ilçenin en büyük sorunları arasında yer alıyordu. Vatandaşları rahatsız eden ve tepkisine yol açan pavyonlar nedeniyle bölge halkının yaşadığı sıkıntılar ve serzenişlere rağmen çözüm bulunamayan sorun için Kağan Mehmet Usta elini taşın altına koydu. Usta, ilçedeki tüm pavyonların kaldırılması için düğmeye bastı.

14 Mart pazartesi günü ilçede bulunan üç pavyon yerinin kamulaştırılması için Belediye Meclisi olağanüstü toplantıya çağırıldı.

Meclis, ilçedeki tüm pavyonların kamulaştırılarak kapatılmasını görüştü. Meclis toplantısında göl sahil yolunda bulunan 19 Ada 75 parselde bulunan 2730 m2 yer ile Salim Demircan sokakta bulunan 150 ada 38 parseldeki 20 m2 olan alkollü mekanların kamulaştırılması oy birliği ile kabul edildi.

Usta, ilçenin yılardır kanayan yarası olan pavyonların kaldırılmasıyla ilgili kararlarının tavizsiz uygulanacağını da ifade etti.

Sarıkaya’da imara aykırı yapılan yer yıkılıyor

İznik Gölü sahilinde imara aykırı olarak yapılan inşaatlar ile ilgili de çalışmalarını sürdürdüklerini belirten başkan Usta “Müşküle mahallesinde bulunan Sarıkaya mevkiinde yapılan kaçak yapılarla ilgili gerekli girişimlerimizi yaptık. Bu mevkide bulunan kaçak yapıların tamamının yıkımı gerçekleştirilecektir. Buradaki yapılardan işlemleri tamamlanan yapıların yıkımı bugün gerçekleştirilecektir” dedi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.