Meclis Olağanüstü Toplandı

0

İznik Belediye Meclisi Pazartesi günü olağanüstü olarak toplandı. 5 ana maddenin görüşüldüğü kararlar meclis tarafından onayladı. Meclis’in aldığı kararlara göre Zincir marketlerin açılışında 5 araçlık otopark zorunluluğu 35 araca çıkarıldı. Yeni yapılan Balık Pazarının statüsü değiştirildi. Balık Pazarı eski yerinde hizmete devam edecek. Belediye şirketi İZBEL’i yönetme yetkisi ise Belediye başkanına devredildi.

İznik Belediyesi Olağanüstü meclisi aşağıdaki gündem maddeleri ile Pazartesi günü toplandı.

1-Belediyede çalışan devlet memurlarına sosyal denge sözleşmesi yapmak üzere belediye başkanına yetki verilmesi.

2-İZBEL Turizm, Sağlık, Eğitim Hizmetleri ve İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin temsil ve ilzamı (yönetme) için belediye başkanına yetki verilmesi.

3-İlçede şirket ya da şahıs tarafından işletilen zincir mağazalarının açılışında 35 araçlık otopark mecburiyetinin getirilmesi.

4-Eşrefzade Mahallesi 68 ada 58 parsel üzerine inşa edilen balık pazarı binasının balık pazarı statüsünden çıkartılması.

5-Mahmut Çelebi Mahallesinde bulunan ve halen kullanılan balık pazarının yıkılarak otopark yapılması için alınan tarih ve 96 sayılı belediye meclis kararının iptal edilmesi.

Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta başkanlığında toplanan Belediye Meclisinde 1. gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

İkinci gündem maddesi olan İZBEL’in bünyesinde bulunan Bungalov ve İzzet Peşte Tesislerinin temsil ve yetkilerinin Belediye başkanına devri konusu da oy çokluğu ile kabul edildi.

İlçemizde faaliyet gösterecek zincir mağazalarının açılışında 5 araçlık otopark zorunluluğu oy birliği ile 35 araçlık otoparka çıkarıldı.  Kağan Usta gündem maddesi ile ilgili açıklamasında “bizden önceki meclis bu otopark zorunluluğunu 5 araca düşürmüş, hepimiz burada yaşıyoruz başımız sıkıştığında kendi esnafımıza koşuyoruz, zincir marketlerden hiçbir karşılık bulamıyoruz. Bir cenazemiz olduğunda büyük marketlerin yönetim kurulu üyeleri gelip bir omuz atmıyorlar bizim paydaşımız buradaki İznikli kardeşlerimiz bizde onlar için bu kararı almamız gerekiyor. Yeni açılacak marketlerin yüzölçümlerine de bakacağız hatta yeni açılmak istenen vardı inşaatında uzama vardı bizde onu mühürledik ve müsaade etmedik etmeyeceğiz de. Bundan önce açılıp yüzölçümü tutmayan varsa onları da inceleteceğiz. Kanunlar çerçevesinde gereken neyse yaparız yıkılması gerekiyorsa yıkarız da. Bu konuda kesin kararlıyız” dedi.

 

4. madde olan Balık pazarı konusunda açıklama yapan başkan Usta; ben balıkçı esnafımızla konuştum ne olacak bu iş dediler, bende siz ne istiyorsanız o olacak dedim. Buradaki söz hakkı balıkçı esnafının, yeni yapılan balık pazarındaki dükkanları bu işle alakası olmayan kişiler almış bizim dükkanı olan 8 tane balıkçı esnafımız, 2 tanede dükkanı olmayan toplam 10 esnafımız var. Bu arkadaşlar bu dükkanları satın alacak güçte değiller burada yapılması gereken tüm arkadaşlarımızı yeni balık pazarına taşımak ve burada kiracı yapmaktı, ama bu yapılmamış burada bir yanlış var biz bu yanlışı düzeltmek istiyoruz. Önce bu hatadan dönelim daha sonra hep birlikte mevcut balık pazarı için ne yapabiliriz oturup konuşalım dedi. Alkollü mekanlar ile ilgili de konuşan Başkan Usta, biz bu mekanlarda ahlaksızlığa karşıyız, buralarda kadınların çalıştırılıp insanlarımızın zaaflarından faydalanmalarına ve zor durumda olan ailelerimizi düşünüyoruz. Bu mekanların statüsü 3. sınıf alkollü lokanta inanın böyle bir şey yok, biz bu konuda da çalışıyoruz. Şehir merkezindeki bu yerler gayri ahlaki, gayri yasal yerler bunlar İznik dışına çıksınlar, İznik’e açılacak yerlerde turizme katkı sağlayacak elit yerler olsun. Ben sonuna kadar bu tür gayri ahlaki yerler ile mücadele edeceğim ve sonunda da bunları İznik’ten temizleyeceğime inanıyorum” dedi.

Konuşmanın ardından yeni yapılan Balık Pazarı binasının balık pazarı statüsünden çıkarılması oylandı. Yapılan oylamada 4 red, 1 çekimser 11 evet oyu ile yeni yapılan bina balık pazarı statüsünden çıkarıldı.

Son madde olan  çarşı merkezindeki balık pazarının yıkılarak otopark yapılması için alınan meclis kararı oy birliği ile iptal edildi.

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.