Mağarada Can Pazarı

0

Defineciler, Jeneratörün Egzoz Gazından Etkilenmiş

Elbeyli Mahallesi Kızıltepe mevkiinde define aramak için girdikleri mağarada mahsur kalan 7 kişiden 6’sı kurtarıldı, 1 kişi ise hastanede hayatını kaybetti.

Definecilerin, kazı sırasında kullandıkları jeneratörün egzozundan çıkan gazdan etkilenip fenalaştığı belirlendi. Jandarma, kuyudan kendi imkanlarıyla çıkıp yardım talebinde bulunan İ.H. ile dışarıda gruba gözcülük yapan 3 kişiyi gözaltına aldı.

120 KİŞİLİK EKİP MÜDAHALE ETTİ

Olay, dün saat 20.30 sıralarında Elbeyli Mahallesi Kızıltepe mevkiinde meydana geldi. Define aramak için mağaraya giren 8 kişi, kuyuyu kazmaya başladı. 30 metre derinlik ve 70 metre uzunluğundaki mağarada kazı yapan şahıslar bir süre sonra fenalık geçirdi. Kendi imkanları ile mağaradan çıkan bir kişi dışarıda gözcülük yapan kişilere haber verdi. İhbar üzerine bölgeye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Nilüfer Arama Kurtarma (NAK), Bursa Arama Kurtarma ve Spor Derneği (BAKUT), itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. 120 kişilik ekip, dağlık bölgede bulunan mağaraya güçlükle ulaşabildi.

Kurtarma çalışması başlatan ekipler mağaraya hortumla hava verdi. Mahsur kalan 7 kişiyi kurtarmak için canla başla çalışan ekipler ilk olarak mağaranın üzerine kurtarma salıncağı kurarak mağaraya indiler. Yaklaşık 12 saatlik zorlu bir çalışmanın ardından mağarada mahsur kalan 7 kişi tek tek mağaradan çıkarıldı.

1 KİŞİ ÖLDÜ, 6 KİŞİ TEDAVİYE ALINDI

Mağaradan çıkarılan defineciler olay yerinde yapılan ilşk tedavilerinin ardından ambulanslarla İznik Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan definecilerden Mümin Sarıdoğan (60), doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Mümin Sarıdoğan’ın oğlu Halil Sarıdoğan (39) ile Nihat Erden (48), Recep Er (58), Ömer Kocaekşi (35), Güney Kırbaş (46), ve Adem Makara’nın (45) İznik Devlet Hastanesi’ndeki tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

4 KİŞİ GÖZALTINDA

Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma ekipleri, kuyudan kendi imkanlarıyla çıkan İ.H. ile gruba gözcülük yapan İ.T., T.C. ve H.A.’yı gözaltına alındı. 4 şüphelinin jandarmadaki sorgularının sürdüğü bildirildi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.