KORONA BELASI HORTLADI

0

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta İlçede koranavirüs artışına dikkat çekti. Usta konuya ilişkin açıklamasında şu ifadele yer verdi “ İlçe dışından gelen kişilerle temas etmeyin ve hijyen kurallarına en üst seviyede uyun. Virüsün ilçemizde yayılmasının sebeplerinin başında virüs tespit edilen vatandaşların temas ettikleri kişileri saklamaları yatıyor. Bu son derece yanlış bir durum. Burada çekinilecek, utanılacak bir durum söz konusu değil. Siz onlara iyilik değil kötülük yapıyorsunuz.  Virüs tespit edilen vatandaşlarımız filyasyon ekiplerine net bilgi verirlerse bu belanın çok daha çabuk önüne geçeriz” dedi.

 

İznik’te koronavirüs belası yeniden hortladı. Testi pozitif çıkan 40 vakanın tedavileri devam ederken 90 kişi ise evlerinde karantinaya alındı. Sayı giderek artarken Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta vatandaşları uyardı : “Özellikle ilçe dışından gelen kişilerle temas etmeyin, maske ve hijyen kurallarına uyalım virüs bitmedi rehavete kapılmayın. Bugüne kadar verdiğimiz mücadele heba olmasın. Sayı hızlı bir şekilde artıyor. Virüsten korunmak elimizde” dedi.

 

Normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte ilçemizde korona virüs belası kontrollü bir şekilde yatay olarak seyrediyordu fakat özellikle düğünlerin başlamasının ardından bu bela yeniden hortladı ve sayı her giden gün artıyor. İlçemizde 40 pozitif vaka bulunurken 90 kişi ise evlerinde 14 gün süreyle karantinaya alındı.

 

Havaların ısınması ve düğün sezonunun açılmasıyla birlikte İznik’te vaka sayısında artış yaşandı. 11 Mart’tan bu yana yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı verilen mücadelede vaka sayısının düşük olduğu ilçelerin başında gelen İznik’te son günlerde hızlı bir artış yaşanıyor. Düğüne katılmak için yurt dışından gelen bir çiftte rastlanan virüsün ardından ilçemizde vaka sayılarında hızlı bir artış gözlemlendi. Bir çok ev karantinaya alınırken bazı işletmelerde çalışan personelde de virüse rastlanmasının ardından bu işletmelerde geçici olarak kapatıldı. Filyasyon ekibi ise tüm hızıyla çalışmalarına devam ediyor. Virüs tespit edilen vatandaşların yakın zamanlarda kimlerle temas ettikleri tek tek belirlenerek bu kişilere test yapılıp 14 gün süreyle karantina altına alınıyor.

 

Başkan Usta, lütfen kurallara uyun

 

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta normalleşme süreci ile birlikte vatandaşların sanki virüs kalmamış gibi hareket etmelerinin son derece yanlış olduğunu belirterek “ 11 Mart tarihinden itibaren ilçemizde aldığımız üst düzey tedbirler sayesinde İznik’te vaka sayısı kontrollü bir şekilde seyretti. Fakat normalleşme süreci ile birlikte görüyoruz ki vatandaşlarımız rehavete kapılıp sanki virüs bitmiş gibi hareket ediyorlar. Tokalaşmalar sarılmalar yeniden başladı. Son zamanlarda gördüğümüz bu davranışlar bizi ziyadesiyle üzüyor. Dörtbucuk aydır verdiğimiz mücadelenin boşa gitmemesi için halkımızdan isteğimiz, herkes maskesini taksın, özellikle sosyal mesafeyi korusun ve el hijyenine çok dikkat etsin. Bunlara dikkat edersek, yeniden kısa bir zaman içerisinde ilçemizde virüsü sıfırlayacağımızdan hiç bir şüphem yok. Vatandaşlarımız özellikle ilçe dışından gelen kişilerle temas etmesinler. Yeni normalleşmenin eski normalleşme olmadığını bilip, yeni kriterleri öğrenip, buna göre hareket etmemiz gerekiyor. Özellikle düğün ve cenazelerde üst seviyede önlem alalım” dedi.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.