Kısıtlama günü çıkan yangın büyük korkuya sebep oldu

0

İznik’te 4 katlı binanın çatı katında yangın çıktı, apartmanda karantinada olan koronavirüs (Kovid-19) hastası 2 kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Cumartesi günü iftara sayılı saatler kala Mahmut Çelebi Mahallesi Çelebi Sokak’taki 4 katlı binanın çatı katında kalorifer bacasından kaynaklandığı iddia edilen yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi gönderildi.

Bu sırada binadaki evlerinde karantinada olan Kovid-19 hastaları da olay yerine çağrılan ambulanslarla hastaneye sevk edildi.

Bir anda büyüyen yangın nedeni ile tüm apartman tahliye edildi. İtfaiye ekipleri yangına 3 araç ile müdahale ederken İznik Belediyesi ekipleri de yangına müdahale etmek için tüm imkanlarını seferber etti. Üç farklı bölgeden yangına müdahale edilirken evdeki tüpün patlaması büyük korkuya sebep oldu. Yanan evin çatı katı tamamen çöktü. Yangının kontrol altına alınmasının ardından eve giren itfaiye erleri yaklaşık yarım saatlik bir çalışmanın ardından yangını tamamen kontrol altına alarak soğutma çalışması yaptı. İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta ve yardımcısı Mehmet Bektaş’ta olay yerine gelerek söndürme çalışmalarını incelediler.

Çıkan yangın 1,5 saat sürerken sokak sakinlerinde büyük korkuya sebep oldu. Yangın’da tek teselli herhangi bir can kaybı yaşanmaması oldu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.