İznik’te yaşayan göçmenlere sosyal uyum ve yaşam eğitimi verilecek!.

0

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı, 21 il de göçmenlerin sosyal uyumuna yönelik çalışma başlattı. Bursa’nın da yer aldığı proje de İznik’te dahil Suriyeli göçmenlere “Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi” verilecek.

 

Geçici koruma kapsamında ilçemizde ikamet eden Suriye uyruklu vatandaşlar başta olmak üzere yasal kalış hakkına sahip tüm yetişkin yabancılara sosyal, ekonomik ve kültürel hataya uyumlarının kolaylaştırılması amacıyla 8 saatlik ”Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi” verilecek.

 

Bahse konu eğitim programının yürütülmesi, geçici koruma kapsamında ilçemizde yaşayan yabancıların belirlenmesi ve eğitimlerin yapılacağı fiziki mekanların planlaması konuları İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar başkanlığında ilgili kurum amirleri ve personellerinin katılımıyla Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

 

Mülteciler Derneği’nin 2020 yılı şubat verilerine göre Bursa’da 175 bin 511 Suriyeli göçmenin yaşadığı belirtilirken İznik’te bu sayısın 800 civarında olduğu tahmin ediliyor. Net rakam çalışma sonunda belirlenecek.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.