İZNİK’TE KURALLAR UNUTULDU VAKA SAYILARI ARTIYOR

0

Haziran ayında sıfırlanan vaka sayımız maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyanların azalması ile birlikte yükselişe geçti. İznik’te pozitif vaka sayısı 50’nin üzerine çıktı.

VAKA SAYISI ARTIYOR, MASKE TAKAN AZALIYOR

İznik’te salgında günlük vaka sayısı yeniden yükselişe geçti. İlçemizde vatandaşların tüm tedbirleri unutarak sanki virüs yokmuş gibi hareket etmeleri vaka sayılarının da artmasına neden oldu.  9 günlük bayram tatilindeki insan hareketliliği ve delta varyantı endişeleri vatandaşları tedirgin etse de sıcakların da etkisiyle maske kullanımı çok büyük oranda azalmış durumda.  Hal böyle olunca vaka sayıları da tırmanışa geçti. İlçemizde pozitif vaka sayıları 50’nin üzerine çıktı.

AŞILAMA YETERSİZ

İznik’te çift doz aşısını yaptıranların sayısı salgınla mücadele için henüz yeterli seviyeye ulaşamadı.  İlçemizde Covit-19 aşısını yaptıranların oranı %60’a ulaşırken bunun yetersiz olduğu vatandaşların zaman kaybetmeden aşılarını yaptırmaları istendi.

20 MİLYON KARARSIZ AŞIYA BEKLENİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çift doz aşısını yaptıranların sayısının salgınla mücadele için henüz yeterli olmadığını bildirdi. Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kovid-19 salgınına karşı şu ana kadar 75 milyon doz aşı yapıldığını belirtti.

Aşılama hızı ve performansın yüksek olduğunu vurgulayan Koca, “Fakat çift doz aşısını yaptıranların sayısı salgınla mücadele için henüz yeterli değil. Daha önemlisi ilk dozu erteleyen kişilerin yaklaşık 20 milyon 570 bin olması.” ifadelerini kullandı.

Leave A Reply

Your email address will not be published.