İznik’te kaçak kazı operasyonunda

0

Geçtiğimz ay İznik’te bir hobi bahçesinde kaçak kazı yapılmasına ilişkin gözaltına alındıktan sonra İznik Jandarma ekipleri tutuklanan şüpheliye ait depoda  arama yaptı. Aramada 17 sikke, dedektör ve patlayıcı malzeme ele geçirildi.

 

Jandarma Komutanlığı ekipleri, olayla ilgili tutuklanan 4 şüpheliden İ.H.E’ye ait bir deponun yerini tespit etti. Söz konusu adrese operasyon düzenleyen ekipler yaptıkları aramada çeşitli dönemlere ait 17 sikke, kaya kırmaya yarayan patlayıcı malzeme, el dedektörü ve define arama iğnesi ele geçirdi.

 

Jandarma ekipleri, 31 Mayıs’ta İznik’in Çiçekli Mahallesi’ndeki bir hobi bahçesinde izinsiz kazı yapıldığı ihbarını almıştı. Bu alana giden ekipler, küçükbaş hayvancılık yapmak maksadıyla kurulu brandalı alanda üstü kapatılmış 25 metre uzunluğunda tünel ortaya çıkarmıştı. Olay yerindeki aramalarda el dedektörü, alan tarama ve noktasal tespit cihazı, otomatik tüfek, fişek ve kazıda kullanılan çeşitli materyaller ele geçirilmişti. Hobi bahçesi sahibi A.İ.D, İ.H.E. ve R.D. ile bahçede çobanlık yapan bir kişi tutuklanmıştı.

Leave A Reply

Your email address will not be published.