İznik’in Şefleri Madalya İle Döndü

Geleceğin Şefleri İstanbul'dan Madalyalar İle Döndü

0

İznik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Aşçılık Dalı öğrencileri 20.Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yemek Yarışması’ndan derece ile döndüler.
Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu’nun düzenlediği 20.Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Festivali 13-16 Aralık tarihlerinde organize edilen 30 farklı ülkeden 78 farklı kategoride bin 500 yarışmacı ve 70 özel jürinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Uluslararası olarak düzenlenen yarışmaya İznik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek – İçecek Hizmetleri Öğretmenleri İsmail DURMAZER, Aylin TOKA, Zuhal MUTLU ve Öznur İNCE’nin hazırladığı öğrenciler balık ve modern türk mutfağı ekip kategorisinde yarıştı.

Balık kategorisinde; Ayşegül SABIR isimli öğrenci “Patlıcan Beğendi Yatağında Pazılı Levrek Sarma” ile ALTIN Madalya alarak 1. oldu.
Aynı kategoride Muhammed BAĞCI isimli öğrenci “Kabak Beğendi Yatağında Levrek Sarma” ile BRONZ madalya alarak 3. oldu.
Lise düzeyi Modern Türk Mutfağı kategorisinde; Kübra BARDAKÇI, Ayşe ŞEN,”Kerem BAL isimli öğrenciler, “Fıstıklı Kaymaklı Künefe, Pestto Soslu Nohut Köfte, Kuskus Risotto Yatağında Vişne Soslu Kuzu Pirzola” ile GÜMÜŞ madalya alarak 2. Oldu.

Yarışmaya hazırlık aşamasından başarıyla dönüş aşamasına kadar öğretmen ve öğrencilere desteğini hiç eksik etmeyen Okul Müdürü Hüseyin İNCİ yarışmadan derece ile dönen öğrencileri, ailelerini ve emeği geçen tüm öğretmenleri tebrik ederek başarılarının daim olmasını diledi.

İznik Kaymakamı Recai Karal’da başarıları öğrencileri makamında kabul ederek tebrik etti.

Leave A Reply

Your email address will not be published.