İznik Zeykop Soğuk Hava Deposu sezonu açtı.

0

İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi bünyesinde kurulan Zeykop A.Ş.’ye ait toplam 5.500 m2 kapalı alana sahip olan soğuk hava deposu ürün kabulüne başladı.

Soğuk hava deposunun bir kısmı kiralanmış ve bir kısmı ortakların kullanımına bırakılmıştı.

Kooperatif tarafından daha önce yapılan açıklamalarda hedeflerinin aynı zeytinde olduğu gibi İznik’te yetişen meyve ve sebze ürünlerinin alınıp pazarlamak olduğu belirtilmişti.

Yapılan tesis Bursa bölgesinde örnek bir tesis olarak gösterilmekte ve ileride bölge halkına büyük fayda sağlayacağı düşünülmekte.

Aldığımız bilgilere göre Şirketin kiralama yapmasıyla birlikte ortaklardan ve tüccarlardan yoğun taleplerin geldiğini, bu kapsamda ürün koymak isteyen ortakların bir an önce müracaat etmesi gerektiğini yer konusunda sıkıntı yaşamamak için müracaat edenlere öncelik verileceğini, kapasite dolduğunda talep alınmayacağı belirtildi.

Zeykop tarafından verilen bilgiye göre soğuk hava deposuna konulacak ürünün kg başına bedel olarak 0,23 Krş olarak belirlendiği öğrenildi. Fiyatın cazip tutulmasının amacının ise bölge üreticisine her alanda hizmet vermek olduğu belirtildi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.