İznik Yasağa Uydu

0

İçişleri Bakanlığınca 30’u büyükşehir toplam 31 ilde uygulanan 2 gün sokağa çıkma yasağı kararının ardından İznik’te vatandaşlarımızın yasağa uyduğu görüldü.

 

İlçemizin en fazla yoğunluk yaşadığı Atatürk Caddesi, Kılıçaslan Caddesi ve Göl Sahili tarihinin en sakin günlerinden birine şahitlik yaptı. Güzel havaya rağmen İznikli vatandaşlar sokağa çıkmadı.

 

İznik’te 15 noktada denetim yapan emniyet birimlerince tüm kavşak noktalarında önlemler alınırken, araçların tamamı durdurularak kimlik kontrolleri ve dışarı çıkma izinleri olup olmadığı sorgulandı. Yaya ve motorlu devriye ekipleri de sokaktaki vatandaşları ve araçları durdurarak kontrollerini gerçekleştirdi. Güvenlik birimleri bu sırada maske kontrolü de yaptı. Vatandaşların ekmek ihtiyacı da çalışmalarına izin verilen fırınlarca karşılandı.

 

Fırıncılarımıza ve Muhtarlara tam not

 

İlçemizdeki fırınların tamamı yasağın birinci günü sıcak ekmek çıkarttı ve sosyal medya hesaplarından telefon numaralarını paylaşarak vatandaşların ayağına kadar servis yaptı. Bazı fırınlar ise, araçlarıyla sokak sokak gezerek evlere ekmek servisi yaptılar. Bu süreçte mahalle muhtarlarımızda adeta arı gibi çalıştılar. Mahalle sakinleri tarafından kendilerine iletilen ihtiyaçlara cevap veren muhtarlarımız gecenin ilerleyen saatlerine kadar kendilerine iletilen talepleri yerine getirdiler.

 

Başkan Usta bizzat denetledi

 

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta sokağa çıkma yasağı süresince belediye görevlilerinin yürüttükleri çalışmaları bizzat denetledi. İki gün süresince İznik ve mahallelerini adeta karış karış gezen Usta vatandaşlardan gelen talepleri de yerine getirdi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.