İZNİK – ORHANGAZİ GÜZERGAHINA DUBLE YOL MÜJDESİ

0

Orhangazi ile İznik arasındaki 45 kilometrelik güzergahta duble yol çalışması projelendirildi. Mekece’den İznik’e kadar uzanan yeni yol projesi İznik’ten Orhangazi’ye doğru devam edecek. Proje için ara verilen kamulaştırma çalışmalarının 2023 yılında yeniden başlatılacağı belirlendi.

 

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından daha önce Adapazarı-Mekece-İznik hattında tamamlanan Duble yol projesinin devamı niteliğinde olan Orhangazi otoban bağlantısına kadar olan bölüm için 2023 yılında çalışmalar başlıyor. Halen Mekece’den İznik’e ve İznik çıkışındaki Çakırca mevkiine kadar olan bölümün tamamlanma aşamasına geldiği duble yol projesi için Karayolları bölge müdürlüğü yeni yıl için kolları sıvadı.

 

Kamulaştırmalar yeniden başlayacak

 

Karayolları bölge müdürlüğü, bir süredir beklemeye alınan kamulaştırmalar için 2023 yılında yeniden çalışmalara başlayacak. İznik ile Orhangazi arasındaki 45 kilometrelik bölümün kamulaştırmalarının tamamlanması ile birlikte proje İznik’ten Orhangazi istikametine doğru devam edecek.

 

Projenin içeriğinde ne var?

 

Proje güzergâhı Batı Karadeniz Bölgesinin Orhangazi’den İstanbul-İzmir otoyoluna, Bursa il merkezine bağlantısını sağlayan çevre yolu güzergâhıdır. Bu proje ile Gemlik ve Bandırma Limanlarına ulaşım sağlayaraktan bölgenin ticaretine ve sosyo ekonomisine katkı sunulacaktır. Tarihi ve kültürel turizmin önemli merkezlerinden biri olan İznik ilçe merkezinden seyreden mevcut trafik şehir dışına alınacaktır. Projenin tamamlanmasıyla yol standartları artacak, proje hızı 50 km/saat iken 110 km/saat olacak, seyahat süresi de 10 dk’ dan 4 dk’ ya inecektir.

 

Toplam 7,25 km uzunluğunda BY standardındaki yol 12.10.2022 tarihinde ihale edilerek yapım çalışmalarına 04.11.2022 tarihinde başlanılmıştır. Yolun bugüne kadar 3,5 km si, Km: 3+000 – 6+500 arası kesimi binder kaplama seviyesinde tamamlanmıştır. Km: 0+998 – 3+000 arasında toprak işleri ve sanat yapıları çalışmaları yapılmıştır. Projede yer alan 9 adet 12.00×5.50 m altgeçit köprüsünün 8 adedi, projede yer alan 5 adet farklı seviyeli kavşakların 3 adedi ve 1 Adet 28,5 m uzunluğundaki çift köprü imalatı tamamlanmıştır. Yolun kalan 3,8 km lik kesiminin 2023 yılında tamamlanması planlanmaktadır.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.