İZNİK KREDİ KEFALET KOOPERATİFİ ESNAFIN YANINDA

İznik Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Uslu, “kooperatifimizi nereden aldık nereye getirdik. Göreve geldiğimiz 10 yılda her sene üstüne koyarak devam ettik. 2022 yılında ise kooperatif tarihinin rekorunu kırdık. Yaptığımız başarılı çalışmaların ardından TESKOMB tarafından kooperatifimize 20 milyon lira daha ek plasman desteği verildi” dedi.

0

2012 yılında başkanlığa gelmesinin ardından Kredi Kefalet Kooperatifini seviye atlatan Recep Uslu TESKOMB’un düzenlemiş olduğu Başkanlar Kurulu toplantısı neticesinde Kooperatif mevcut limitlerine ek olarak 20 milyon lira daha plasman desteği gönderilmesinin ardından gazetemize açıklamalarda bulundu. Uslu “ on yıl önce kooperatifi devraldığımızdan bugüne yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım ile birlikte hiç durmadan çalışmaya devam ettik. 945 ortağımızın gücü ile kooperatifimiz çok iyi yerlere geldi bugün itibari ile kasamızda 4 milyon lira mevduatımız var. Yani kendini zor idare eden bir kooperatifi kara geçirdik. Yaptığımız bu başarılı çalışmaların meyvelerini de almaya başladık. Geçtiğiz gün gerçekleşen toplantı sonrasında esnaflarımızın kullanımına sunulmak üzere 20 milyon lira ek plasman desteği daha aldık. Kooperatifimizin takip oranını % 2 seviyesine çektik. 2021 yılında 63 milyon lira olan kredi dolaşımını 2022 yılında 127 milyon liraya çıkarmayı başardık. 2022 yılında  esnaflarımıza 83 milyon lira kredi desteği sağladık yüzde 7,5 olan kredi faizimiz esnaflarımız tarafından çok olumlu karşılanıyor talep çok fazla, yeni üyelerde krediye başvurmaya başladı onların başvurularını da değerlendiriyoruz. Verdiğimiz kredinin ay sonuna kadar 100 milyon liraya ulaşmasını bekliyoruz” dedi.

 

Kredi Kefalet Kooperatifinin başarısının arkasında ortaklarının olduğunun altını çizen başkan Uslu “  esnaflarımızı mağdur etmeden tahsilat yapmaya özen gösteriyoruz, esnaflarımızın ödemeleri ne kadar düzgün olursa kooperatifimiz de o denli güçleniyor ve kredi limitleri artıyor. Takip oranımız yüzde iki seviyelerinde bu da bizim elimizi çok güçlendiriyor ben buradan sizlerin vasıtası ile tüm ortaklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

Başkan Uslu devam eden açıklamasında “TESKOMB’un düzenlemiş olduğu Başkanlar Kurulu toplantısı neticesinde Kooperatimizin mevcut limitlerine ek 20 milyon lira daha plasman desteği gönderilmiştir. Esnafımıza bu desteği veren Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ‘a, Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet MUŞ, TESKOMB Genel Başkanı Sayın Abdül Kadir AKGÜL, Bölge Birliği Başkanımız ve TESKOMB Başkan Vekili Sayın Bahri ŞARLI’ya ve Halk Bankamıza sonsuz teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunarız. Bütün İznik Esnafımıza hayırlı olması dileğiyle bol kazançlı ve bereketli günler dilerim” dedi.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.