İznik Gölü seviyesi 13 cm yükseldi

DSİ yeni verileri açıkladı 

0

İznik Gölü’ndeki su seviyesi, geçen yılın aynı ayına göre bu yıl 13 santimetre daha yüksek olduğu açıklandı. Keramet Sulama Birliği’nin sulama sezonu öncesinde İznik Gölü’nün su seviyesi ile ilgili olarak DSİ Bursa bölge müdürlüğünden aldığı verilere göre, geçen yıl aynı dönemde 83,31 metre olan İznik Gölü’ndeki su seviyesi bu yıl aynı dönemde 83,44 metre olarak ölçüldü.

Son yıllarda yağışların yetersiz olması, tarımsal sulamanın yüksek olması ve özellikle sanayi kuruluşlarına gönderilen suyun da artması nedeniyle İznik Gölü’ndeki su seviyesi tarihin en düşük seviyelerine kadar gerilemişti. Ancak bu yıl yapılan ölçümler, su seviyesindeki yükselişin devam ettiğini gösterdi.

İznik Gölü ile ilgili olarak Devlet Su İşleri Bursa Bölge müdürlüğünün gerçekleştirdiği ölçümlere göre, bu yıl su seviyesinde geçen yılın aynı dönemine göre 13 santimetrelik bir yükselme olduğu tespit edildi. İznik Gölü’ndeki su seviyesinin deniz seviyesinden yüksekliğinin bu ay itibarı ile 83,44 metre olduğunu açıklayan DSİ yetkilileri, geçen yıl aynı dönemde su seviyesinin 83,33 olarak tespit edildiğini belirttiler.

Keramet Sulama Birliği’nin sezon öncesi toplantısında ise bu durumun çiftçilere etkileri ve su kullanımı konusunda uyarılar yapıldı. Yeni sulama sezonu için çiftçilerin dikkatli olması ve suyun etkin kullanımına önem vermesi gerektiği vurgulandı.

Leave A Reply

Your email address will not be published.