İZNİK GÖLÜ KURBAN ALDI

0

Eskiler bilir Kurban bayramı kanlı bayramdır ve İznik gölünde Kurban Bayramı yaklaşması ile birlikte boğulma vakalarının yaşandığı görülür ve halkımız bunu “Göl kurban aldı” şeklinde yorumlar. Bayramın birinci günü İznik Gölü’nde yüzmeye giden üniversite öğrencisi iki arkadaştan biri suda kayboldu. Jandarmanın arama çalışmalarının ardından 20 yaşındaki gencin cansız bedeni bulundu.

 Bursa Uludağ Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü’nde öğrenim gören 20 yaşındaki Ömer Tütüncü ve aynı sınıfta okuduğu Iraklı arkadaşı İbrahim Abdulsatdar Ahmet bayram tatilini geçirmek için İznik’e gelerek çadır kurdular. Daha sonra serinlemek için göle giren 2 genç bir süre sonra gözden kayboldu. Göl kenarındaki vatandaşların fark etmesi neticesi olay yerine Jandarma Bot Komutanlığına bağlı ekipler çağırıldı. Irak uyruklu genç vatandaşlar tarafından gölden canlı çıkarılıp 112 ambulansı ile hastaneye kaldırılırken Tütüncü’ye ise bir türlü ulaşılamadı.

 Bölgeye 112 ve Jandarma Bot komutanlığına bağlı ekipler sevk edildi. Tütüncü’yü arama çalışması başlatan jandarma ekipleri botla gölü taramalarına rağmen bir sonuç alamadı. Olay yerine çağırılan Mudanya deniz polisinin aramaları sonucunda gencin cansız bedenine ulaşıldı. Irak uyruklu İbrahim Abdulsatdar Ahmet ise arkadaşının ardından gözyaşlarına hakim olamadı.

 Gençlerin gözden kaybolduğu aynı mevkiinde geçtiğimiz yıl serinlemek için göle giren aynı aileden 4 kişi boğularak hayatlarını kaybetmişlerdi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.