İZNİK GÖLÜ 3 GÜNDE 3 CAN ALDI

0

İznik Gölü’nde Perşembe günü Yenişehirden ailesiyle birlikte piknik yapmaya gelen Yusuf Akdeniz (8), ertesi gün yine serinlemek için göle giren 80 yaşındaki Ahmet Kavas boğulmuştu. Son olarak ise Cumartesi günü  İznik Gölü’ne serinlemek için suya atlayan ve bir anda gözden kaybolan yelken hakemi Feridun Ulu (60) boğularak hayatını kaybetti. Ard arda yaşanan boğulma vakalarının ardından göle girmek yasaklandı. Sadece cankurtaran hizmeti veren İnciraltı plajı ve İzzet Peşte mevkiindeki iskelede suya girilebilecek. Göle girmeye müsaade edilmeyen yerlerde göle giren vatandaşlara cazai işlem uygulanacak.

 

8 YAŞINDA Kİ ÇOCUK GÖLDE BOĞULDU

 

Yenişehir’den piknik yapmak için ailesi ile birlikte Göllüce mahallesine gelen 8 yaşındaki Yusuf Akdeniz adlı çocuk yüzmek için girdiği gölde boğuldu.

Yenişehir Karasıl köyünde ikamet eden aile, İznik Gölüne pikniğe gitti. Ailenin 8 yaşındaki oğlu Yusuf Akdeniz yüzmek için girdiği gölde bir anda gözden kayboldu.

Köfteci Yusuf’ta çalışan baba İznik İlçe Jandarma Komutanlığını arayarak oğullarının kaybolduğu bilgisini verdi. İhbar üzerine olay yerine İznik Jandarma Komutanlığı’na bağlı bot timi ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Bir süre sonra çocuğun cansız bedeni çevredeki vatandaşlar tarafından gölde bulundu.

Yusuf son yolculuğuna dualarla uğurlandı

İznik Gölü’nde boğularak hayatını kaybeden minik Yusuf Baran Akdeniz(8), Yenişehir Çınarlı Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrası dualarla ilçe kabristanlığında defnedildi. Yenişehir Çınarlı Camii’nde kılınan cenaze namazına çok sayıda vatandaş katıldı. Kılınan cenaze namazı sonrası hayatını kaybeden Yusuf Baran Akdeniz’in cenazesi Yenişehir ilçe mezarlığına defnedildi.

————————————

80 yaşındaki adam boğularak hayatını kaybetti

 

İznik Gölü’ne giren yaşlı adam hayatını kaybetti.

Olay, saat 18.00 sıralarında Atiye Sapağı göl sahilinde meydana geldi. Aydınlar Mahallesi’nde yaşayan Ahmet Kavas (80), serinlemek amacıyla İznik Gölü’ne girdi ve bir anda gözden kayboldu.

Göle girdikten sonra gözden kaybolan Ahmet Kavas’ı göremeyen vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi.

Olay yerine gelen yaşlı adamın oğlu suyun içerisinde hareketsiz bir şekilde yatan babasını gölden çıkardı.

Sağlık ekipleri, kalp ve şeker hastası olduğu, bir süre önce böbrek taşı ameliyatı geçirdiği öğrenilen Kavas’ın öldüğünü belirledi. Yaşlı adamın cansız bedeni, kesin ölüm nedeninin tespiti için otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

——————-

Yelken hakemi Feridun Ulu boğularak hayatını kaybetti

 

İznik Gölü’nde serinlemek için suya atlayan ve bir anda gözden kaybolan yelken hakemi Feridun Ulu (60) boğularak hayatını kaybetti. Ulu’nun cansız bedeni Sahil Güvenlik dalgıçları tarafından 24 saat sonra bulundu.

Türkiye Yelken Federasyonuna bağlı olarak Yelken hakemliği yapan Feridun Ulu 2 arkadaşı ile tekneyle açıldığı İznik Gölü’nde yüzmek için suya atlayıp bir süre sonra gözden kayboldu. Arkadaşları tarafından aranan Ulu bir türlü bulunamayınca. Güvenlik güçlerine haber verildi.

ARAMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Ulu’yu kurtarmaya çalışan arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığı’na bağlı ekiler ile İznik İlçe Jandarma Sahil Güvenlik ekibi sevk edildi. İznik Gölü’ne dalış yapan 3 balık adam Ferİdun Ulu’yu bulmak için başlattığı çalışma hava kararıncaya kadar devam etti. Bir sonuç alınamayınca çalışmalara ara verildi.

Pazar günü sabahı tekrar başlayan arama çalışmalarına Jandarma, polis su altı ve arama kurtarma, Sahil Güvenlik balık adamları ve AKUT ekipleri katıldılar. Sahilden yaklaşık 300 metre açıkta Sonar cihazı ile arama yapan ekipler, önce Ulu’nun bulunduğu yeri tespit etti. Türkiye Yelken Federasyonu’na bağlı hakem olarak görev yapan Ulu’nun cesedi, bulunduğu noktadan dalgıçlar tarafından çıkarıldı.

Ulu’nun cansız bedeni otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırılırken, İznik Gölü’ne girişler yasaklandı. Jandarma ekiplerince yapılan anonslarla, cankurtaranların olduğu İnciraltı, İskele ile Orhangazi halk plajları hariç göle girmenin yasaklandığı ve yasağa uymayanlara para cezası uygulanacağı duyuruldu.

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.