İznik Çinileri UNESCO’da

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Fransa'nın başkenti Paris'te yer alan Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) genel merkezine hediye ettiği İznik Çinisi panolarının açılışını yaparak, İznik Çinilerinin UNESCO Genel Merkezinde sergilenmesinin ülkemiz açısından gurur verici olduğunu kaydetti.

0

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Fransa’nın başkenti Paris’te yer alan Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) genel merkezine hediye ettiği İznik Çinisi panolarının açılış törenine katıldı. UNESCO Genel Konferansı kapsamında düzenlenen ve UNESCO üyesi ülkelerin temsilcilerinin de davetli olduğu İznik Çinisi panolarının açılış töreninde konuşan Kıran, Türk kültürü ve Türk tarihi olan İznik Çinilerinin UNESCO Genel Merkezinde sergilenmesinin ülkemiz açısından gurur verici olduğunu ifade etti.

Başkan Usta Sosyal Medyadan Paylaştı

İznik Çinilerinin UNESCO Genel merkezinde Sergilenmesinin ardından İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta’da sosyal medya’dan paylaşımda bulundu.

Usta “UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsilî Listesinde yer alan Türk Çini Sanatının en mükemmel örnekleri arasında yer alan İznik Çinimiz, artık UNESCO Genel Merkez Binasının duvarlarını süslüyor.  Dışişleri Bakan Yardımcısı Sayın Yavuz Selim Kıran ve UNESCO Genel Direktörünün İdare ve Yönetimden Sorumlu Yardımcısı Sayın Nicolas Jeffreys’in törenle açılışını yaptığı İznik Çini Sergisi iki yıl açık kalacak. Emeği, katkısı olan herkese teşekkürler”dedi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.