İznik Belediye Meclisi Yayınladığı Bildiri ile İsrail’i Kınadı…

0

İznik Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısında Ak Parti, MHP, CHP, İYİ Parti meclis üyeleri ile ortak bir bildiriye imza attı.

İsrail güçlerinin Filistin’e yönelik gerçekleştirdiği saldırının kınandığı bildirilerde şu ifadelere yer verildi:

İznik Belediye Meclisi olarak, İsrail´in saldırganlığının ve Filistin halkına yaptığı zulmünün karşısında durmaya ,Filistin davasını ve kardeş Filistin halkının haklı Özgürlük, Adalet, Hukuk ve Bağımsızlık mücadelesini savunmaya devam edeceğimizi Meclis Üyelerimizin tamamının oy birliği ile beyan ediyoruz.

“İsrail’in Kudüs’ te çocuklar ve kadınlar dahil sivil ve savunmasız Filistin halkına karşı uyguladığı şiddeti ve ibadet özgürlüğünü engellemeye yönelik menfur saldırıları kınıyoruz.

Mükaddes mekan Mescid- i Aksa ve çevresinde gerçekleştirilen hain saldırılar bebek ve çocuklar dahil çok sayıda Filistin halkının yaralanmasına ve yaşamını yitirmesine sebep olmuştur.

İsrail’in bu saldırıları, en kutsal hak olan yaşam hakkına müdahaledir. Filistin lilerin nesillerdir yaşadıkları topraklarına el konulmasını hedefleyen bu saldırıların, hukuk dışı ve gayri insani olduğunun altını önemle çiziyoruz. İsrail* in bu gayri insani saldırılarını şiddetle kınıyor, Birleşmiş Milletlerin, saldırıların durdurulması için Uluslararası hukuk ve temel insan haklan çerçevesinde yaptığı açıklamaları destekliyoruz. Her Ramazan-ı Şerif ayında olduğu gibi bu ramazan ayında da sürdürdüğü Kudüs ve Gazze’de devam eden İsrail saldırganlığı, Birleşmiş Milletler kararına aykırı sürdürülen işgal ve hukuk tanımazlığın geldiği son aşamayı ibretle gözler önüne sermektedir. Filistin topraklarında işlenen bu suçlardan dolayı İsrail* in hesap vermesi, sorumluların tespit edilerek yargılanması ve cezalandırılması için Uluslararası toplumun birlikte hareket etme zamanı gelmiştir. Bu çerçevede, Uluslararası Ceza Mahkemesinin yaşanan olaylar ve insanlık suçlan bakımından İsrail’e karşı net bir tavır olarak görevini yerine getirmesini talep ediyoruz.

İznik Belediye Meclis Üyeleri olarak, İsrail’in saldırganlığına ve Filistin halkının meşru haklarını gasp etme girişimlerine karşı her zaman gerekli tepkiyi vermeye, Filistin davasını ve kardeş Filistin halkının haklı özgürlük, adalet, hukuk ve bağımsızlık mücadelesini savunmaya devam edeceğimizi beyan ediyoruz”

Okunan bildiriyi Ak Parti adına Av.Halil Çakır, İyi Parti Grubu adına Ömer Alperen Özen, CHP Grubu adına Asiye Çalışkan, MHP grubu adına ise Oğuz Çetin imzaladılar.

 

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.