İZNİK 6. KEZ DEMOKRASİ NÖBETİNDE

15 Temmuz hain darbe girişiminin 6'ncı yılında İznikli vatandaşlar meydanlara akın ederek milli beraberlik ruhuyla bir kez daha demokrasisine sahip çıktı. İznik halkı her yıl olduğu gibi bu yıl da yeniden meydanları doldurdu.

0

15 Temmuz hain darbe girişiminin 6.Yıldönümü ve Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri İznik’te Eşrefzade Camii’nde tüm şehitlerimiz için mevlid-i şerif okutulması ile

başladı. Daha sonra ilçe protokolünün tam kadro katıldığı şehitlikteki programda Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi.

251 VATAN EVLADI ŞEHİT DÜŞTÜ

Türkiye’de unutulmayacak tarihlerden biri olan 15 Temmuz 2016’da paralel yapının hain darbe girişimine maruz kalan Türk Halkı, gücünü tüm uluslara gösterdi. Bundan tam 6 yıl önce 15 Temmuz 2016 tarihinde, hain darbe girişimini halk ve devlet birlikte geri püskürtmüştü. Sahiplenilmiş, bedeli ödenmiş, hak edilmiş bir demokrasimiz olduğunu kanıtlayan Türk halkı o gece 251 vatan evladını şehit vermişti. 15 Temmuz’da binlerce insan hainlerin açtığı ateşler sonucu yaralanarak gazilik unvanını elde etmişti. Aradan 6 yıl geçen darbe teşebbüsü sonrası tek yürek olan İznik halkı, 15 Temmuz 2022 Cuma günü de yine meydanlarda bir araya gelerek tıpkı o gecedeki gibi milli iradeye sahip çıkarak düzenlenen etkinliklere katıldı.

İZNİK YİNE MEYDANDAYDI

İznik Kaymakamlığı ile İznik Belediyesi’nin düzenlediği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri gün boyunca çeşitli programlarla devam etti. 15 Temmuz 2022 Cuma günü Eşrefzade Camii’nde öğle namazı öncesi Kur’an-ı Kerim ve Mevlit okundu. Daha sonra İznik şehirliği ziyaret edilerek dualar edildi.

20.30’da ise Kaymakamlık önünden tören alanına kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı (eski belediye önünde) düzenlenen etkinliklere 7’den 70’e her yaştan vatandaş katılım sağladı.  Milli Birlik Günü etkinliklerine Kaymakam Recai Karal, Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta başta olmak üzere siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile yöneticileri ve İznik halkı katıldı. Etkinlikte protokol konuşmaları, 15 Temmuz temalı görseller, kısa film ve video gösterimi yapılarak Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar edildi.

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.