İŞTE O SES / ÖZLEM ALTINOK

Kendisini 16 yaşlarımda tanıdığım ve öz ablam olmasa bile gerçek anlamda sevdiğim insanlardan bir tanesidir sevgili Özlem Altınok.

0

İlk kez kendi başıma bir radyo da program yapacağım zaman bile bana yardımlarını esirgemeyen sevgili Özlem Altınok gerek çıngıllarımı konuştu gerekse diğer konularda yardımını hiç bir zaman esirgemedi. Ondan çok şey öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum bir şekilde.

 

Bu yazımı yazmadan bir kaç gün arayıp ablacım biliyorsun gazete için yazı yazıyorum rica etsem bana röportaj verirmisin dediğim de hiç düşünmeden elbette ne zaman istersen deyişiyle bir kez daha hayranlık uyandırmıştı bende.

 

Şimdi izninizle sevgili okuyucularım beni bu yaşıma kadar destekleyen ve verdiği emekler doğrultusunda iyi bir yerlere taşıyan sevgili Özlem Altınok’u siz değerli okuyucularıma aktarmak istiyorum.

 

Bir ses düşünün ki izlediğiniz film veya dizide evlerinize konuk olsun. Çocuklarınız onun sesi sayesinde doğru türkçe kullanımını öğrensin. İşte o ses sevgili Özlem Altınok.

 

Hepmizin sesini tv de ve diğer sosyal mecralarda duyduğumuz, film izlerken aa ben bu sesi bir yerden tanıyorum sanki diye anımsadığımız ve hemen hemen her reklam da sesini duyduğumuz bir isim sevgili Özlem Altınok. 1990 yılından bu yana çeşitli stüdyolarda film,dizi,animasyon ve reklam seslendirmesi yapıyor.  Seslendirme çalışmalarından bazıları:  Adalet Birliği; Atlantis tahtı – Sirena Irwin, Afrika’nın Katil Arıları, Bay Evet,  Black Earth Rising- Nancy Crane, Black Mirror- Natasha Little,  Bob Hearts Abishola- Maribeth Monroe, Gizli Gerçek- Sarah Paulson, Grey’s Anatomy dizisinde Kim River’ı, Kung Fu Panda filminde Mutlu Tavşanı, Kınalı Kar dizisinde Didem Aslan’ı, Aynalı Tahir dizisinde Yeşim Büber’i ve  Yusuf Yüzlü dizisinde Melda Pekkan’ı seslendirdi.

 

Daha sayamadığımız ismini bile unuttuğumuz sayısız yapım ve reklamlar var ve hepsinde sevgili Özlem Altınok’un  büyüleyen sesi eşlik ediyor. Aklımıza gelen bazı yapımları sizler için yazmış bulunuyorum sevgili okuyucularım. 30 yılı aşkın bir şekilde dublaj yapan ve yapmaya devam eden sevgili Özlem Altınok son dönemlerde dublaj adına bilmek istediğiniz ne varsa öğretiyor. Bir çok öğrencisinin olmasının yanı sıra öğrettiği şeyler sayesinde gerek etkili düzgün konuşma da gerekse dublaj yapmak isteyenlere bir umut ışığı oluyor. Bende az çok bu sektörün içinde olduğumdan dolayı siz değerli okuyucularıma sevgili Özlem Altınok ile işte o ses röportajlarının starttını vermiş bulunuyorum. Daha Özlem Altınok gibi nice sanatçılar her gün evlerimize sesleriyle konuk oluyorlar siz değerli okuyucularım her ne kadar onları simayen tanıyor olsanız bile.  Seslendirme sektöründe üstad olarak nitelendirdiğimiz isimden çok daha fazlası sevgili Özlem Altınok.  Başka bir işte o ses röportajına kadar hoşcakalın sevgili okuyucularım.

Leave A Reply

Your email address will not be published.