İki başkan gölü korumak için el sıkıştı

0

Geçtiğimiz gün İznik Gölüne tonlarca zeytin salamura suyunun salınmasının ardından Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa ve İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta zeytin üreticilerini sevindiren ve aynı zamanda İznik Gölünü korumak ve gelecek nesillere aktarmak adına bir anlaşmaya imza atmaya hazırlanıyor.

 

Geçtiğimiz gün Karsu Soğuk Hava Deposu önündeki dereden tonlarca zeytin  salamura suyu İznik gölüne karıştı. Vatandaşların şikayeti üzerine zabıta ekipleri ve BUSKİ ekipleri inceleme yapmasına rağmen zeytin suyunun nereden geldiğini tespit edemediler. Bu yaşanan gelişmelerin ardından telefon ile ulaştığımız Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa “ suyun nereden geldiğini herkes çok iyi biliyor, Marmarabirlik yatırım yapmış, yıllık arıtma bedeline katlanıyor Arıtma tesisinin herkes  tarafından, her gün kontrol edilebilecek noktaya taşınmasını istiyoruz, derdimiz üzüm yemek bağcıyı dövmek değil.

İşini dört dörtlük yapan Marmarabirlik’e sürekli itham altında bırakılmasından dolayı rahatsızız” dedi.

İki Başkan anlaştı…

Hidamet Asa devam eden açıklamasında “ İznik’te çok sayıda üretici evinin altında zeytin depoluyor bu zeytin sularının çekilme işlemini BUSKİ kabul etmiyor. Özel teşebbüste bu işi bırakmış. Peki üretici bu salamura suyunu ne yapacak. Geçtiğimiz gün Belediye Başkanımız Kağan Usta ile bu konu üzerinde bir görüşme gerçekleştirdik. İznik Gölünün korunması ve gelecek nesillere aktarılması ikimizin de önceliği bizde yeni bir yatırım yapılarak Marmarabirliğin günde 40 ton olan arıtma kapasitesini 80 tona çıkartarak üreticinin havuzundaki salamuru suyu çekerek bedeli karşılığında arıtmaya talip olduk. Bu konuda belediyemiz ile bir protokol yapacağız. Biz İznik Gölü’nü kurtarmak ve özellikle çocuklarımıza emanet etmek için her türlü fedakarlığa hazır olduğumuzu vatandaşlarımıza belirtmek istiyoruz” dedi.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.