İdlib’de yüreğimiz yandı

0

İdlib’de rejim güçlerinin düzenlediği hava saldırısında 33 askerimiz şehit oldu. Hatay Valisi Doğan yaralı olarak hastanede tedavi altına alınan 32 askerin hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi.

 

Hatay Valisi Rahmi Doğan dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada Suriye İdlib’de olan Türk askerlerine rejim tarafından düzenlenen hava saldırısında 9 mehmetçiğin şehit olduğunu açıklamıştı. Gecenin ilerleyen saatlerinde yapılan açıklamalarda ise şehit sayısının 33’e yükseldiği ifade edildi.

 

Saldırının rejim unsurlarınca gerçekleştirildiğini belirten Doğan, şunları kaydetti:

 

“İdlib’de Esed rejimi unsurları tarafından yapılan hava saldırısı sonucu 9 Mehmetçiğimizin şehit olduğunu kamuoyu ile paylaşmıştım. Üzülerek ifade etmek istiyorum ki bu sayı 33’e çıkmıştır. Şu anda hastanelerimizde 36 yaralımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Yaralılarımızla ilgili her türlü tedavi hastanelerimizde devam etmekte. Kamuoyunu bir kez daha bilgilendirmek istiyorum. Özellikle Hataylı hemşehrilerimizi bilgilendirmek istiyorum, herhangi bir kan ihtiyacı yoktur. Sağlık personelimizin tamamı hastanede görevinin başındadır. Yaralılarımıza gerekli tedaviler yapılmaktadır. Yaralılarımızla ilgili bilgilendirmeleri zaman içerisinde tekrar kamuoyuyla paylaşacağım. Tekrar milletimizin başı sağ olsun.”

Leave A Reply

Your email address will not be published.