ZEY-DER İznik’te Toplandı

0

Zeytin sektöründe yaşanan sorunların çözümü amacıyla geçtiğimiz ay kurulan Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği, ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. İznik Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda Ziraat Odası üyeleri, Sulama Birliği üyeleri, Zeytin kooperatifi üyeleri ve Muhtarlar ile bir araya gelen ZEYDER yönetim kurulu başkanı Hidamet Asa, derneğin faaliyet amaçlarını anlatıp zeytin üreticilerine derneğe sahip çıkmaları konusunda çağrıda bulundu.

ZEYDER Kurucu Başkanı Asa, sektörde yaşanan sıkıntıların çözümü için üreticinin ve sanayicinin aynı çatı altında toplanması gerektiğini söyledi. Kontrolsüz ve kayıt dışı üretimin sektörün geleceğini tehlikeye attığını ifade eden Asa, “Bizler yıllarca aynı masanın etrafında bir araya gelemediğimiz için bugün sektörde çeşitli sıkıntılarla karşı karşıyayız. Bundan böyle sorunlarla üreticilerimiz ve sanayicilerimizle birlikte ticaret sanayi odalarımız, borsalarımız ve ziraat odalarımızın katkılarıyla hep birlikte mücadele edeceğiz. Derneğimizin en büyük amaçlarından biri tüketimin azalmasına neden olan merdiven altı üretimi bitirmek ve dolayısıyla ülke genelinde zeytin tüketimini artırmak olacak. Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği, sadece Bursa’yı kapsayan bölge odaklı bir dernek değil, ülke geneline hitap eden bir çatı kuruluş olacak. Önümüzdeki günlerde üye sayımızın ve dernek faaliyetlerine katılımın da artmasıyla sektörün geleceğine yönelik ve özellikle çiftçilerimiz eğitimleri için önemli projeleri hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Asa ; ‘’Herkesi Derneğimize Üye Olmaya Devat Ediyorum”

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, tanıtım toplantısında konuşulan her konunun dernek için çok önemli olduğunu ve yapılan öneri ve eleştirilerin derneğin doğru bir şekilde yönlendirilmesi açısından çok faydalı olacağını belirtti. Asa, 6 ay sonra yapılacak ilk genel kurulumuzu 500 üye ile yapmayı hedefliyoruz. Amacımız, kalitemizi arttırmak ve hep birlikte daha çok kazanmak. Dernek yönetimi olarak birleştirici ve uzlaştırıcı olmayı hedefliyoruz. Hedeflerimize ulaşabilmemiz için de sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Tüm İznik zeytin üreticisi ve tüccarlarımızı derneğimize üye olmaya davet ediyorum” dedi.

Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği’ne üye olmak isteyenler İznik Ziraat Odası ve Zeytin Kooperatifinden üyelik formlarını temin edebilirler. Üye giriş ücreti olarak bir defaya mahsus 40 lira alınıyor aylık aidat ise sadece 5 lira.


Leave A Reply

Your email address will not be published.