Uluslararası Robot Şampiyonasında 1.Oldu…

0

Yıldız Teknik Üniversitesi, Elektrik Elektronik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Olasılıksal Robotik Grubu bu yıl 20. kez düzenlenen Uluslararası RoboCup Dünya Şampiyonasından iki birincilikle döndü.

Bu yıl Almanya’nın Leipzig şehrinde düzenlenen yarışmaya 45 ülkeden yaklaşık 3500 yarışmacı katıldı. Futbol oynayan robotlar, ev robotları, endüstriyel robotlar, arama kurtarma robotları gibi 17 kategoride yaklaşık 1200 robot yarıştı.

Olasılıksal Robotik Grubu, çoklu robot simülasyonu alanında Dünya Şampiyonu oldu.

Gerçek robotların yarıştığı arama kurtarma liginde ise TÜBİTAK destekli projeleri kapsamında geliştirdikleri robotları ile kendi sınıfında keşif kategorisinde birincilik kazandı.

2011 yılından beri Robocup yarışmalarına katılan ve 3 kez dünya ikinciliği kazanmış olan ekip Doç. Dr. Sırma Yavuz, Yrd. Doç. Dr.Fatih Amasyalı, Arş. Grv. Dr. Erkan Uslu, Arş. Grv. Dr. Muhammet Balcılar, Arş. Grv. Furkan Çakmak, Arş. Grv. Nihal Altuntaş ve lisans öğrencisi Salih Marangoz’dan oluşmaktadır.

ÖZGEÇMİŞ

Aslen İznik’li olan Furkan Çakmak, 1989 yılında Yozgat’ın Şefaatli ilçesinde dünyaya geldi. İlköğretim eğitimini İznik Kılıçaslan İlköğretim Okulunda 2003 yılında tamamlayan araştırmacı, aynı yıl Düzce Fen Lisesi’nde orta öğrenime başladı. 2007 yılında liseden mezun oldu ve Yıldız Teknik Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği bölümüne yerleşti. Lisans öğreniminin bir dönemini Erasmus programı ile İsveç’te bulunan Linköping Üniversitesi’ nde geçiren araştırmacı, 2013 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği bölümünden lisans derecesi aldı. Lisans bitirme çalışmasında web tabanlı otomasyon sistemleri üzerinde çalışan araştırmacı, 2013 yılında yine Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bilgisayar Mühendisliği anabilim dalında başladığını Yüksek Lisans eğitimini 2014 yılında “Arama Kurtarma Amaçlı Diferansiyal Sürüşlü Tekerlekli Robot Tasarımı ve Gerçeklenmesi” başlıklı teziyle tamamlayarak Yüksek Lisans derecesi aldı. Aynı yıl yine Yıldız Teknik Üniversitesi, FBE, Bilgisayar Mühendisliği ana bilim dalında Doktora eğitimine başladı. Doktora tez aşamasında olan araştırmacı, çoklu insansız hava araçlarının birbirleriyle etkileşimli bir şekilde çalışmalarıyla ilgili araştırmalar yapmaktadır. 2013 yılında YTÜ-BM bölümü Yazılım A.B.D’ de Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başlayan araştırmacı, aynı bölümde Erasmus Koordinatörlüğü ve Araştırma Görevlisi Temsilciliği gibi çeşitli idari görevler yürütmektedir.


Leave A Reply

Your email address will not be published.