Ulu Önder Törenle Anıldı

0

İznik’te Atatürk’ün vefatının 77’nci yılı sevgi, saygı ve özlemle anıldı. Tarlada çalıştığı esnada Siren sesini duyan vatandaşlar işlerini bırakıp saygı duruşunda bulundu. Anma törenine AK Parti, CHP ve MHP İlçe Başkanları katılmadı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ölümünün 77. yılında bütün yurtta olduğu gibi İznik’te de, Atatürk anıtının önünde ve tüm okullarda ki programlar ile hasret ve özlemle anıldı.

İlk tören Eski Hükümet alanındaki Atatürk Anıtının önünde düzenlendi. Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasından sonra Ata’nın hayata gözlerini yumduğu saat olan 9,05’te sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı eşliğinde gönderdeki bayrak yarıya indirildi.

İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Fırat Toprak, Cumhuriyet Başsavcısı, Yüksekokul Müdürü, daire amirleri, sivil toplum örgütleri törende yerini aldı. Vatandaşlar anma törenine yoğun ilgi gösterdiler simit satan bir kişi siren esnasında saygı duruşunda bulundu. Yolda ki araçlar durdu sürücüler araçlarından çıkarak saygı duruşunda bulundu. Anma törenine siyasi parti başkanlarının katılmaması ise tepki çekti.


Leave A Reply

Your email address will not be published.