Ultra Maratonda Tarihi Kent ve Minikler Koşusu

0

Türkiye’nin en büyük maraton yarışı olan İznik Ultra Maratonunda 5K İznik Tarihi Kent Koşusu ve 23 Nisan’a özel Minik Adımlar koşusu yapıldı. İki koşuya yüzlerce sporcu katıldı.Minik Adımlar koşusuna katılan 4-12 yaş arası minikler renkli karelere sahne olurken 5K Tarihi Kent Koşusunda bayanlarda birinci İznikli Dilara Demir oldu.

Macera Akademisi-Race Setter tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İznik Belediyesi’nin desteğiyle tam bir koşu festivali olan İznik Ultra Maratonu bir çok özel sektör işbirliği ile düzenlendi. İlk kez 2012’de 87 yarışmacıyla düzenlenen İznik Ultra, katılım açısından beş yılda 10 kat büyüdü. Her yıl katılımın arttığı yarışlar Türkiye’deki patika ve ultra koşuların standardını belirliyor.5K Tarihi Kent Koşusu ve Minik Adımlar koşusu ile birlikte 6 farklı parkurda yarışmalar düzenlendi.

İznik Tarihi Kent 5K koşusunda erkeklerde birinci Kamil İnak, ikinci Hasan Akyol, üçüncü Barış Konca olurken kadınlarda ise birinci İznikli Dilara Demir, ikinci Ayla Karahasan, üçüncü Sevgi Cevda Şairoğlu oldu.5K koşusunun en küçük yarışmacısı olan 8 yaşındaki Sarper Caner ayrıca Minik Adımlar koşusunun da birincisi olurken minik yarışmacı LÖSEV için koştuğunu belirtti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına özel yapılan Minik Adımlar koşusuna katılan Ediz Ülker, Defne Kinsol, Mihrimah Akınlı, Rukiye Hüma Akınlı, Sarper Caner miniklerde gönüllerin birincileri oldu.

Yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verilirken tören hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.